Poziția mișcării politice „România Mare În Europa” față de chestiunea imigranților

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că România este unul dintre cele șase state care au cerut să primească o parte dintre, sau toți (nu e clar) cei 150 de imigranți din Orient aflați pe nava organizaţiei neguvernamentale spaniole Proactiva Open Arms.

Vaporul se află acum în preajma insulei Lampedusa, iar ministrul de interne Matteo Salvini i-a refuzat ancorarea intr-un port italian.

În ce condiții ar fi făcut România o asemenea solicitare? În baza cărui mandat dat de poporul român se angajează la așa ceva guvernul român? Deocamdată, întrebări fără răspuns. Nu există o poziție oficială a Ministerului de Externe român.

Cu acest nou scandal, revenim asupra unei teme de mare interes, care nu a fost tranșată la noi.

Statul român nu poate adopta mimetic, deci necritic și slugarnic atitudini dictate de Germania sau Franța, în virtutea realității că acestea sînt motoarele UE. Ca membru al UE, România are totuși obligația de a-și manifesta suveranitatea și de a-și apăra interesul național.

Prin urmare, înainte de a face promisiuni și de a-și asuma responsabilități în chestiunea imigranților, guvernul român are cîteva lucruri de clarificat:

 • în ce măsură aceștia sînt refugiați de război sau imigranți economici?
 • cum distingem între cazurile umanitare și o invazie musulmană organizată?
 • poporul român este de acord cu primirea de imigranți de altă rasă, altă cultură și altă religie decît cea europeană? Și dacă da, în ce proporție?
 • Constituția României nu permite colonizarea de populații străine pe teritoriul național; prin acceptarea unui număr mare de imigranți, nu este cumva încălcată Legea fundamentală a statului?
 • diferențele dintre civilizația creștină și cea islamică sînt uriașe; este statul român pregătit să gestioneze un eventual conflict apărut din această pricină, atunci cînd numărul musulmanilor în România ar deveni semnificativ?

Numai după ce va avea loc o dezbatere națională serioasă pe această temă, urmată de un eventual – și de dorit – referendum, guvernul român va putea acționa cu deplină legitimitate în această chestiune.

Pînă atunci, atitudinile sale pretins umaniste și degrabă servitoare ale unei direcții ideologice antinaționale nu au nici o justificare și se cer sancționate atît de societatea civilă responsabilă, cît și de acea parte a clasei politice care mai înțelege că e în slujba cetățenilor români și nu a străinilor.

Prin urmare, Mișcarea politică „România Mare în Europa” cere guvernului prudență, decență și atenție la drepturile, libertățile și nevoile românilor în primul rînd, atît în problema imigranților, cît și în altele care țin de interesul național.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Poziția mișcării politice „România Mare În Europa” față de chestiunea imigranților”

 1. Conte este un NIMENI , este o biata sluga americana care executa ordine ; situatia in Italia ( unde locuiesc de 22 de ani) este una de CRIZA ECONOMICA, CRIZA SOCIALA profunda , in care 1 din 3 locuitori are probleme psihice evidente ; cetatenii italieni apti de munca si inca echilibrati psihic parasesc Italia intr-un ritm de circa 20 mii persoane pe luna ; presiunea fiscala este de 70% , ceea ce face imposibila orice initiativa privata ; schimbarile sociale, diminuirea pensiilor, salariilor , marirea preturilor la hrana si facturi nu mai sunt anuntate de mass-media , ci esti pus in fata unui fapt implinit.

  Deci, Conte are in mana un stat redus la lumea a treia , din cauza servilismului fata de SUA ; aici va dau numai un exemplu : ministrul Mattei ucis intr-un accident aviatic deoarece incerca sa obtina in anii ’60, independenta economica a Italiei , orice personaj politic italian care vrea sa imbunatateasca conditiile tarii sale este asasinat in scurt timp ; in cazul Mattei a fost asasinat si jurnalistul care descoperise totul ( vezi Wikipedia )

  Enrico Mattei (Acqualagna, 29 aprile 1906 – Bascapè, 27 ottobre 1962) è stato un imprenditore, partigiano, politico e dirigente pubblico italiano. Figlio del brigadiere Antonio Mattei, fondò una piccola azienda chimica. Durante la seconda guerra mondiale prese parte alla Resistenza, divenendone una figura di primo piano e rappresentandone la componente „bianca” in seno al CLNAI. Nel 1945 fu nominato commissario liquidatore dell’AGIP. Disattendendo il mandato, egli ne fece, invece, una multinazionale del petrolio (dal 1952 ENI), protagonista del miracolo economico postbellico. Mattei fece dell’ENI anche un centro d’influenza politica, attraverso la proprietà di media quali il quotidiano Il Giorno e finanziamenti ai partiti. Sempre vicino alla sinistra democristiana, morì nel 1962 in un misterioso incidente occorso al suo aereo personale, nei pressi di Bascapè. Nel 2012 una sentenza di un processo collegato, quella sulla scomparsa del giornalista Mauro De Mauro che indagava sul fatto, ha riconosciuto ufficialmente che Mattei fu vittima di un attentato.[1]

  De aceea cred ca acest prim-ministru-Conte …nu are dreptul de a decide pentru alte tari , ci ar trebui sa se uite bine la situatia din propria sa tara , care se deterioreaza pe zi ce trece !!!

  Am vorbit lunile trecute , in limba engleza , cu un pakistanez ( indian musulman) , intrebandu-l de ce nu alege alte tari pt a emigra , de exemplu -Romania ; raspunsul a venit prompt : NU MA INTERESEAZA ROMANIA CACI NU AVEM ACEL CARD BANCAR DE O MIE EURO PE LUNA SA PUTEM CHELTUI , NU ESTE ASIGURAT NIMIC ( INGRIJIRE MEDICALA GRATUITA, 3 MESE PE ZI , CAMERE DE HOTEL CU TOT CE TREBUIE ,UTILITATI GRATUITE , TRANSPORT GRATUIT) , in schimb in tarile occidentale exista si de aceea venim aici !

  Concluziile le las la dispozitia DVS.

Comentariile sunt închise.