Se naște partidul așteptat de 30 de ani

Ani în șir – mai ales în preajma alegerilor – ne-am plîns că n-avem cu cine vota. Mai mult, am tot întrebat cine își asumă să clădească o formațiune de dreapta, care să se constituie într-o alternativă viabilă nu doar la actuala guvernare, ci deopotrivă și la partidele din opoziție, care și-au dovedit în bună măsură capacitățile.

Iată că George Simion, liderul mișcării unioniste și fost candidat independent în alegerile pentru Parlamentul European din acest an, s-a înhămat la uriașul travaliu presupus de construirea unui partid. Nu a oricărui partid, ci a partidului pe care îl așteptăm de treizeci de ani.

George face acest pas convins fiind că toate căile de acțiune civică pentru atingerea dezideratului său – acela de a trăi într-o Românie mare și puternică în Europa – au fost epuizate. Numai acțiunea politică poate schimba lucrurile în profunzime.

George nu are nici pe departe acces la resursele financiare ale marilor partide. Nu este înconjurat nici de un grup de personalități cu notorietate și influență. Nu are nici sprijinul serviciilor secrete sau al unor forțe externe oculte.

George Simion are însă avantajele tinereții: entuziasmul, energia, hotărîrea și puterea de a visa.

Visul lui este să-i unească pe români. Și nu doar între granițele aceluiași stat, ci mai ales într-o mare frăție.

George mai are avantajul unei experiențe electorale, care, chiar dacă nu s-a soldat cu obținerea unui mandat de europarlamentar, l-a învățat multe. De asemenea, are experiența unei munci de organizare de peste un deceniu, în mișcarea unionistă.

Nu în ultimul rând, George are sprijinul a mii de români care îi seamănă.

Cred că nu e puțin.
În curând, se va pune început oficial acestei mișcări politice.

Cunoașteți contextul politic național și internațional. Cumpăniți și decideți: rămâneți spectatori sau puneți umărul? Cine vrea să se implice se poate înscrie ca participant la congresul de constituire a mișcării politice aici. Eu am făcut-o!

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Se naște partidul așteptat de 30 de ani”

  1. Mult succes desi nu va fi usor de loc sa lupte cu mafiile nationale dar si cele internationale

  2. M-am inscris la Congres. Echipa lui George Simion merita o sansa. Mai ales ca acolo se afla multi tineri basarabeni, care stiu mai bine decat noi se inseamna lipsa de libertate. Poate acum vom fructifica invataturile trase dupa esecurile in organizarea politica.

Comentariile sunt închise.