Partidul AUR cere politicienilor și Președintelui să negocieze cu Comisia Europeană implementarea Green New Deal, astfel încât să evite criza creată prin închiderea minelor și concedierea a 15.000 de oameni

Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) spune că acceptarea „Green Deal”-ului european ar putea arunca România într-o criză economică și socială, prin închiderea minelor din Valea Jiului și Oltenia și concedierea a 15.000 de oameni.

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, spune că Guvernul este preocupat doar de organizarea alegerilor anticipate și cere parlamentarilor și Președintelui Iohannis să negocieze cu Comisia Europeană pe acest subiect.

„Green Deal este un pact european care urmărește să reducă emisiile de carbon până la nivelul la care ele pot fi absorbite natural în totalitate, trecerea de la producerea de energie prin mijloace clasice, considerate foarte poluante, cum ar fi termocentralele, la producerea de energie verde. Există costuri asumate și concretizate, dar și sociale, despre care se vorbește foarte puțin – România ar trebui să închidă minele din Valea Jiului, din Oltenia, și să concedieze 15.000 de mineri. Ce se va întâmpla cu acești oameni în următorii ani, dacă planul va fi dus la îndeplinire? Nu ne spune nimeni? De unde vor fi scoși banii? Nu ne spune nimeni. Guvernul nu are timp să se preocupe, pentru că e unul de provizorat, e interesat numai să declanșeze alegeri anticipate, nu să rezolve problemele concrete și dureroase ale țării”, a declarat copreședintele A.U.R, Claudiu Târziu.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului și parlamentarilor să întocmească un plan de acțiune și să poarte negocieri cu Comisia Europeană, astfel încât România să evite intrarea într-o criză socială și economică pentru „un moft” pe marginea căruia nici măcar nu au fost inițiate dezbateri publice.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost