AUR, împotriva vaccinării obligatorii și a pașaportului de vaccinare. Claudiu Târziu: Nu acceptăm ca libertățile cetățenești să fie îngrădite sub niciun motiv

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se pronunţă împotriva obligativităţii vaccinării sau a introducerii unui „paşaport de vaccinare”, au declarat, marţi, copreşedinţii AUR, Claudiu Târziu și George Simion, transmite Agerpres.

„AUR este împotriva obligativităţii vaccinării. S-au dat asigurări în spaţiul public că nu se va impune obligativitatea vaccinării şi în proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătăţii se regăseşte un paragraf la categoria priorităţi strategice ‘Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării’, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă exclude posibilitatea introducerii unui „paşaport de vaccinare”, Claudiu Târziu a răspuns afirmativ, subliniind că partidul se va opune „în mod categoric”, pentru că nu acceptă ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite „sub niciun motiv”.

„Bineînţeles că da, e ceva firesc, noi suntem un partid al libertăţii. (…) Ne vom opune în mod categoric. Niciodată nu o să acceptăm ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite sub niciun fel de motiv. Vedem că toate deciziile acestui Guvern merg spre restrângerea acestor libertăţi, spre îngrădirea noastră din toate privinţele şi ne vom opune cu toate forţele pe care le avem în acest moment, potrivit ponderii noastre parlamentare”, a susţinut liderul AUR.

El a adăugat că „nicăieri în lume” nu s-a luat o asemenea decizie.

„În această chestiune trebuie să mai luăm în consideraţie următorul lucru – nicăieri în lume nu s-a luat o astfel de decizie şi, chiar dacă s-ar lua, nu înseamnă că noi trebui să fim mimetici, să copiem fără discernământ orice fel de decizie a altui stat. Noi trebuie să ne apărăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor noştri”, a precizat Claudiu Târziu.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR, împotriva vaccinării obligatorii și a pașaportului de vaccinare. Claudiu Târziu: Nu acceptăm ca libertățile cetățenești să fie îngrădite sub niciun motiv”

  1. [* Shield Security plugin marked this comment as „Trash”. Reason: Failed Bot Test (caseta) *]
    Nu trebuie să renunțăm la libertatea de a alege și la suveranitatea individuală. Doar nu e statul stăpân pe trupurile noastre.

Comentariile sunt închise.