Constanța: O femeie a decedat după ce a căzut de la balconul cuprins de flăcări, sub privirile pompierilor ajunși la locul intervenției fără autoscară

O femeie din Constanța a decedat, marți, după ce a căzut de la balconul cuprins de flăcări, în contextul în care pompierii ajunși la fața locului nu au avut o autoscară pentru intervențiile la înălțime.

ISU Dobrogea se apără și spune că pompierii din orașul Constanța au o singură autoscară pentru intervențiile la înălțime, transmite DigiFm.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost