Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, reacție la înghețarea pensiilor și la anularea transportului gratuit pentru studenți: Guvernul Cîțu face încă un pas înainte spre sărăcirea românilor

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat, joi, adoptarea de către Guvernul Cîțu a „ordonanței austerității”, prin care intră în vigoare o serie de măsuri, precum înghețarea pensiilor, eliminarea gratuității transportului feroviar pentru studenți sau tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetari.

Guvernul Cîțu face încă un pas înainte spre sărăcirea românilor, a subliniat Claudiu Târziu.

Redăm integral declarația senatorului AUR, Claudiu Târziu:

„Cu puțin timp în urmă, guvernul condus de liberalul Cîțu a adoptat ceea ce mass-media numește deja „ordonanța austerității”, un pachet de politici economice „necesare”, pentru a reduce, afirmă onor premierul, dezechilibrul bugetar și impactul asupra deficitului.

Printre altele, au fost tăiate anul acesta voucherele de vacanță pentru bugetari, a fost amânată majorarea pensiilor până (cel puțin) în 2023, a fost eliminată gratuitatea transportului feroviar pentru studenți, fiind înlocuită cu o măsură mai „sustenabilă” – tariful redus la 50%. Dar și, foarte interesant, a fost tăiat „sporul COVID” pentru angajații din prefecturi, spor de 30% din salariul de bază.

Care este, de fapt, strategia acestui Executiv ale cărui principale preocupări sunt, după toate aparențele, plafonările, tăierile, prorogările de termene, mai pe scurt: austeritate și sărăcie? Românii sunt nu doar din ce în ce mai contrariați, dar și din ce în ce mai săraci. Este din ce în ce mai evident că nu printr-o austeritate prelungită sine die vom ieși din recesiune și vom reveni la creștere economică reală.

Austeritatea economică, așa cum a mai fost impusă prin ordonanțele și hotărârile altor guverne, nu a avut efectele previzionate de către autori. Indiferent de culoarea politică a unui Executiv sau altul. Nu a redus deficitul fiscal, nu a contribuit la reluarea încrederii în piețele financiare, nu a întrerupt cursul deteriorării economiei, iar, din punct de vedere social, consecințele au fost funeste.

În calitate de senator în Parlamentul României și de copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor, declar public că partidul nostru va face uz de toate pârghiile și mecanismele posibile pentru ca suferința și sărăcia pe care le aduce acest guvern să ia sfârșit cât mai curând. Societatea traversează un moment critic, dar, cu încredere în ajutorul lui Dumnezeu, vom răzbi!”

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost