Peste 100 de mineri, blocați în subteran, în semn de protest pentru neplata salariilor. O echipă AUR, condusă de liderul Claudiu Târziu, a ajuns, joi noaptea, la Lupeni

Peste 100 de mineri protestează în subteran la mina Lupeni, nemulţumiţi de întârzierea cu care urmează să-şi primească salariile. O echipă AUR, condusă de co-președintele Claudiu Târziu, a ajuns, joi noaptea, la Lupeni.

„O sută de mineri s-au blocat în subteran la mina Lupeni, acum 48 de ore, în semn de protest. Patru dintre ei au fost scoși deja pe targă. Oamenilor li s-a făcut rău.

Alături de colega noastră Anamaria Gavrila, deputat de Hunedoara, și de colegul Robert Alecu, vicepreședinte al AUR, am plecat azi spre Lupeni, direct din Parlament, imediat după ce am aflat de necazul minerilor.

Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mînă de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinație. Ne-au întimpinat mai mulți ortaci. Unul dintre ei, Stefan Ban, căruia i s-a făcut rău și a ieșit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru ca acești români să aibă un viitor”, a anunțat, pe Facebook, liderul AUR, Claudiu Târziu.

Aproximativ 120 de mineri de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, continuau, joi dimineaţa, protestul prin care au refuzat să iasă din subteran, nemulţumiţi de întârzierea de aproape 10 zile cu care ar urma să-şi primească salariile, a declarat preşedintele executiv al Sindicatului „Muntele”, Alin Sîn, potrivit Agerpres.

„La mina Lupeni continuă protestul. Sunt circa 100-120 de oameni, din toate schimburile de lucru. Ei se află la puţul 15, în subteran. Oamenii cer drepturile salariale restante şi sunt îndreptăţiţi să facă această solicitare. E greu să trăieşti de la plată la avans. Oamenii îşi pun problema cum vor trăi până pe 26 februarie? Sunt oameni care nu au bani să vină la muncă sau pentru un supliment de hrană consistentă, cu care să vină la lucru. Unii chiar aici au ajuns, nu mai au bani”, a afirmat liderul sindical.

Totodată, câteva sute de persoane au luat parte joi seara, în municipiul Lupeni, la un marş de solidaritate cu minerii care protestează în subteran.

 

 

 

 

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Peste 100 de mineri, blocați în subteran, în semn de protest pentru neplata salariilor. O echipă AUR, condusă de liderul Claudiu Târziu, a ajuns, joi noaptea, la Lupeni”

Comentariile sunt închise.