Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman (USR PLUS), vrea să transforme poștașii în asistenți comunitari/ Dacă moare cineva în casă, ar putea să semnaleze

Angajații Poștei Române riscă să-și piardă locul de muncă în contextul digitalizării, spune ministrul USR PLUS, Ciprian Teleman, care a anunțat, însă, că are un plan de reconversie profesională pentru aceștia, respectiv tranformarea factorilor poștali în asistenți sociali.

Surprinzătorul plan a fost dezvăluit la Antena3, după cum anunță Digi24.

Astfel, ministrul Teleman dă asigurări că există deja un proiect în acest sens.

„Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect”, a declarat Ciprian Teleman, potrivit sursei citate.

Întrebat ce ar însemna conversia factorilor poștali în asistenți comunitari, Teleman a explicat:

„Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite.”

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost