Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: România este singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de sport

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut, sâmbătă, că România este singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de Educație Fizică.

Mai mult, ministrul Cîmpeanu s-a declarat deranjat de faptul că nu se ajunge la un punct comun cu Ministerul Sănătății pe tema obligativității purtării măștii la orele de sport. Declarațiile au fost făcute, sâmbătă seară la Realitatea PLUS.

„Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la obligativitatea purtării măștii pe timpul orelor de Educație fizică. Suntem în continuare singura țară din Europa care avem această prevedere – obligație de purtare a măștii în timpul orelor de Educație Fizică.

Am văzut studii făcute de medici, eu nu am competențe medicale. Studiile medicale demonstrează neajunsurile pe care purtarea măștii le aduce copiilor în timp ce derulează activități care presupun efort fizic”, a spus Sorin Cîmpeanu, sâmbătă seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: România este singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de sport”

Comentariile sunt închise.