AUR cere autorităților statului român să se opună introducerii unui pașaport digital de vaccinare/ Este o măsură discriminatorie

Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu îngrijorare de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de mișcare a cetățenilor europeni, a anunțat partidul AUR prin intermediul unui comunicat de presă.

„Dacă această măsura va fi adoptată se vor crea două categorii de cetățeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mișcare și cei care vor fi sancționați pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populație care sunt imunizate prin vaccinare.

Introducerea unui pașaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”. Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autoritățile naționale, dar mai ales cele internaționale, precum cele de la vârful UE, acționează pentru un control mai strict al populației, pentru sancționarea celor cu opinii dizidente și restrângerea drepturilor și libertăților.

AUR cere autorităților statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, și altor reprezentanți ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice și periculoase pentru libera circulație a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, Ccondiționarea deplasării în spațiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieșirea, respectiv intrarea din/în țară este o măsură de protecție suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR cere autorităților statului român să se opună introducerii unui pașaport digital de vaccinare/ Este o măsură discriminatorie”

  1. La cât de multă încredere putem avea și în testele alea, nu prea văd cum o putem scoate la capăt cu sistemul ăsta în stil chinezesc.
    O să ajungem ca și evreii din ghetouri, care erau marcați cu steaua lui David. Așa și cei care nu au ”pașaport de vaccinare” să fie discriminați și considerați ciumați, deși sunt indivizi normali și sănătoși. Atâta timp cât nu tușești și nu strănuți, cum poți să împrăștii o boală pe car nici măcar nu o ai?
    Astfel ”dușmanii poporului” vor fi cei care nu se vor înrola la abonamentul pentru vaccin.

Comentariile sunt închise.