Ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, trebuie să lămurească ce studii are

Referitor la echivalarea diplomelor de studii superioare, pot spune că știu cum se fac pentru că și eu mi-am echivalat în SUA diploma obținută în România, emisă de Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Recunosc că nu am nici un fel de master, doar o simplă diplomă de licență. Dar să vă explic cum s-a desfășurat echivalarea:

Pe lângă diploma de licență am avut nevoie și de foaia matricolă emisă de Universitatea de Vest din Timișoara cu absolut toate cursurile din toți cei 5 ani de studiu și nota obținută la fiecare curs. Totul a trebuit tradus și legalizat, iar instituția din SUA de echivalare a studiilor mi-a echivalat fiecare curs cu cel similar de a o Universitate americană, de asemenea fiecare notă obținută a fost echivalată. Fără foaia matricolă nu aveam nici o șansă să-mi echivalez studiile. Astfel, pentru marea majoritate a cursurilor am obținut un număr de credite și un calificativ. S-a făcut un total al creditelor și mediile din România s-au echivalat. Abia apoi mi s-a emis certificatul de echivalare care menționează clar echivalentul titlului din America, numărul de credite și media de absolvire. Pe lângă asta mi s-a mai emis și o un desfășurător echivalent al foii matricole din România cu absolut toate cursurile. Vedeți mai jos cum arată, pe bune, o echivalare de diplomă:

Iar certificatul meu de echivalare e exact ce-i spune numele, o echivalare a diplomei de licență. Deși în cei 5 ani de studiu din România am acumulat mult mai multe credite decât cele necesare pentru obținerea aceleiași diplome în America, nu mi-au recunoscut nimic în plus, nu mi-au dat nici un fel de master sau altceva. Ba dimpotrivă, pentru obținerea unei licențe de profesor a trebuit să mai dau cinci examene.

Acum să trecem la diploma ministrului Sănătății, membru al USR-Plus, cei cu oamenii noi în politică, cei cu fără penali în politică.

Ministerul Educației din România a emis un atestat de echivalare bazat pe actul prezentat de domnul Vlad Voiculescu. Care act seamănă mai mult cu ceva ce prin America se înrămează și se pune pe perete ca să impresionezi pe cei ce intră la tine în birou, în nici un caz cu o diplomă de absolvire.

Mai departe, documentul prezentat de domnul Vlad Voiculescu ar trebui echivalat cu ceva similar, dacă e diplomă de master atunci se echivalează cu o diplomă de master dar nu ai cum să spui că ai doar diplomă de master fără să ai mai întâi, o diplomă de licență. Ține de logică, pentru a te înscrie la master, oriunde în lumea asta, trebuie să ai diplomă de licență. Se pare că doar în cazul domnului Vlad Voiculescu nu există diplomă de licență. Până la urmă cred că e și normal, o somitate ca domnia sa nu are nevoie de licență pentru a-și da masterul. Doar nu degeaba e la USR-Plus, partid plin de oameni capabili, oameni noi, oameni integri pe care trebuie să-i credem pe cuvânt.

Pentru că din atestatul de echivalare emis de Ministerul Învățământului din România rezultă că domnul Vlad Voiculescu nu are diplomă de licență:

Așa-i domnule ministru al Sănătății? Sau poate ne faceți și nouă hatârul și ne lămuriți și pe noi ce studii aveți cu adevărat. Nu de alta, dar ministerul al cărui titular sunteți se ocupă cu sănătatea românilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost