Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu- vot final în Camera Deputaților

Votul final pe moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va fi exprimat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, anunță Agerpres.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Însă, procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Reamintim că AUR a solicitat demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, imediat după incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală, în urma căruia și-au pierdut viața 20 de oameni.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost