Senatorul Claudiu Târziu (AUR), la sediul Ministerului Agriculturii: Amendăm Legea bugetului în Parlament, pentru ca fermierii să primească despăgubirile pentru culturile afectate de secetă

Senatorul AUR Claudiu Târziu s-a deplasat, luni, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), acolo unde fermierii români protestează pentru neacordarea despăgubirilor de secetă.

Senatorul Claudiu Târziu a anunțat că partidul AUR va amenda în Parlament Legea bugetului, astfel încât fermierii să primească banii pentru culturile agricole afectate de secetă. Totodată, Claudiu Târziu a spus că o să solicite ministrului Agriculturii, Adrian Oroș, să revină asupra ordinului care limitează la 5 numărul de porci pe care îi poate crește un țăran român în țara lui.

„Protestul fermierilor, azi, la ministerul Agriculturii. Am fost acolo un grup de parlamentari AUR. Am încercat să avem o discuție cu ministrul de resort. Am fost lăsați să așteptăm fără nici un răspuns, în holul ministerului. Prin această atitudine, cei de la putere arată dispreț pentru români și pentru reprezentanții lor în parlament deopotrivă.

Vom face ce e de făcut în Parlament: amendăm legea bugetului, pentru ca fermierilor să le fie acordate despăgubiri pentru culturile calamitate de secetă anul trecut. În plus, vom cere ministrului Agriculturii să revină asupra ordinului prin care limitează la 5 numărul de porci pe care îi poate crește un țăran român în țara lui. Ar mai fi nevoie de o lege a laptelui, prin care plata laptelui livrat să se facă în zece zile de la livrare.

De asemenea, de o bancă a agriculturilor, pentru credite omenești, necesare capitalului de lucru și achiziționării de utilaje agricole. Sînt doar cîteva dintre nevoile agricultorilor, fie ei țărani gospodari, care trăiesc din truda pămîntului, fie fermieri români. Și la îndemcîna noastră, a celor care sîntem chemați să legiferăm în interes național. Vom vedea dacă vom reuși să-i convingem de această datorie a noastră și pe colegii din celelalte grupuri parlamentare”,  a anunțat, luni, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost