Senatorul Sorin Lavric (AUR), mesaj pentru neomarxiști: Va trebui să ne ascultați, să ne suportați și să înghițiți în sec

Senatorul Sorin Lavric a reacționat, duminică, la apelul lansat prin intermediul unei scrisori deschise prin care se cere partidelor parlamentare să nu mai comunice cu reprezentații AUR, spunând că, într-o cultură a diversității, spiritul dezbaterii este un imperativ „sine qua non”.

Îndemnul către politicieni de a întrerupe dialogul cu noi e mai mult decât o gafă, este un semn de rea-voință, a subliniat senatorul AUR, Sorin Lavric.

Redăm integral mesajul senatorului Sorin Lavric:

„Conducerea partidului AUR se simte flatată de grija stăruitoare cu care o seamă de intelectuali scrobiți ne urmăresc destinul parlamentar. Îi încredințăm că le ascultăm opiniile cu aceeași deschidere pe care o așteptăm la rândul nostru de la ei. Trecem peste detaliul stânjenitor că patru cincimi din ei sunt anonimi până în măduva oaselor.

Le amintim că, într-o cultură a diversității, spiritul dezbaterii este un imperativ „sine qua non”. De aceea, îndemnul către politicieni de a întrerupe dialogul cu noi e mai mult decât o gafă, este un semn de rea-voință. Principiul lui „audiatur et altera pars” e litera de Evanghelie a etosului democratic. A-l încălca sub motiv de preîntâmpinare a pericolului pe care îl reprezentăm e simptomul unei neputințe.

Vreți – nu vreți, va trebui să ne ascultați, să ne suportați și să înghițiți în sec. N-ați reușit să-i păcăliți pe toți românii. A le cere partidelor parlamentare să supună AUR-ul unui boicot de comunicare e de-o naivitate strigătoare la cer, când nu e de-a dreptul dovada unei încrâncenari obtuze. Nu-i nimic, rămâneți cu încrâncenarea.

Noi vom schimba moravurile politice și vom primeni spiritul de dialog în Parlament. Iar voi nu vă veți putea împotrivi decât așa: prin strigăte debile de martori depășiți de evenimente”, a scris, pe Facebook, senatorul AUR, Sorin Lavric.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Sorin Lavric (AUR), mesaj pentru neomarxiști: Va trebui să ne ascultați, să ne suportați și să înghițiți în sec”

Comentariile sunt închise.