Sondaj INSOMAR: AUR a devenit al treilea partid al țării, depășind USR. Claudiu Târziu, votat de 6% dintre alegători

O surpriză de proporții s-ar putea produce dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea.net, anunță R3Media.

Conform acestui barometru, partidul AUR ar fi votat de 16% din electorat, ajungând al treilea partid al țării, depășind USR.

Pe primul loc s-ar afla PSD, cu 28%, urmat de PNL, cu 27%. USR se află abia pe locul 4, cu 10% din intențiile de vot.

La întrebarea „Care dintre partidele politice credeți că promovează o politică orientată către toți cetățenii României?”, AUR se situează și mai bine, fiind nominalizată de 19% dintre respondenți.

PSD și PNL se află la egalitate, cu 27%, USR are 10%.

Pe de altă parte, la întrebarea „Care dintre partidele politice credeți că va identifica o soluție pentru relansarea economiei României?”, PNL se află pe primul loc, cu 29% din voturi. Urmează PSD, cu 28%, și AUR, cu 18%.

În ceea ce privește cursa pentru prezidențiale, co-președintele AUR, George Simion,  este pe poziția 3, cu 17% din voturi, în timp ce co-președintele AUR, Claudiu Târziu, ar strange 6% din voturi.

Nicușor Dan se află pe ultimul loc în preferințele românilor pentru Cotroceni, cu doar 3% din voturi, la egalitate cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Paul Stănescu și Emil Boc, potrivit sursei citate.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost