Sondaj INSOMAR: AUR a devenit al treilea partid al țării, depășind USR. Claudiu Târziu, votat de 6% dintre alegători

O surpriză de proporții s-ar putea produce dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea.net, anunță R3Media.

Conform acestui barometru, partidul AUR ar fi votat de 16% din electorat, ajungând al treilea partid al țării, depășind USR.

Pe primul loc s-ar afla PSD, cu 28%, urmat de PNL, cu 27%. USR se află abia pe locul 4, cu 10% din intențiile de vot.

La întrebarea „Care dintre partidele politice credeți că promovează o politică orientată către toți cetățenii României?”, AUR se situează și mai bine, fiind nominalizată de 19% dintre respondenți.

PSD și PNL se află la egalitate, cu 27%, USR are 10%.

Pe de altă parte, la întrebarea „Care dintre partidele politice credeți că va identifica o soluție pentru relansarea economiei României?”, PNL se află pe primul loc, cu 29% din voturi. Urmează PSD, cu 28%, și AUR, cu 18%.

În ceea ce privește cursa pentru prezidențiale, co-președintele AUR, George Simion,  este pe poziția 3, cu 17% din voturi, în timp ce co-președintele AUR, Claudiu Târziu, ar strange 6% din voturi.

Nicușor Dan se află pe ultimul loc în preferințele românilor pentru Cotroceni, cu doar 3% din voturi, la egalitate cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Paul Stănescu și Emil Boc, potrivit sursei citate.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost