Unirea face Puterea! Noi stăm uniți, iar dezbinatorii nu își au locul în AUR!

Decizia BNC de excludere a senatoarei Diana Șoșoacă din AUR a fost una unanimă și s-a bazat pe indisciplina manifestată în interiorul și în exteriorul partidului. Mai mult decât atât, s-a încercat racolarea de oameni din interior și din filiale către o anumită formațiune extrasă din PSD, iar persoanele vizate au raportat la centru.

Când unii analiști spun că s-a cerut afară vin să le confirm acest lucru: s-a cerut afară din partid.

Senatoarea a apărut cu doar 2 zile înainte de alegeri și înțelegerea era de a candida pe listele AUR, nu de a rămâne în AUR. Nu am cunoscut-o înainte și nici nu mi-am dorit să dezvolt această cunoaștere, cercul meu de apropiați este de altă natură.

Dar musafirii vin, dar mai și pleacă, nu se urcă la masa omului.

Ca să fie clar pentru toată lumea: Diana Șoșoacă nu este nici o bună creștină, nici un patriot, nici un om care dorește binele acestei țări.

Ea este doar vicleană. Cei care mă știți cunoașteți faptul că spun lucrurilor pe nume și că îmi asum afirmațiile făcute. Noi nu putem construi țara asta pe minciună.

Diana Șoșoacă a venit în AUR nu ca să construiască ci tocmai invers, aș putea spune chiar că a fost trimisă la acel moment având în vedere că informația privind accesul în parlament era cunoscută în cercuri restrânse. Însă construcția partidului a fost gândită pentru astfel de situații și cumva i-a luat prin surprindere acest lucru. Experiența cu Nicușor Dan a fost utilă pentru AUR, partid care organizatoric stă cu mult mai bine decât USR-PLUS și are oameni mai buni. Eu aș putea spune chiar că doar PSD stă organizatoric mai bine decât AUR, dar la ei nu există un lider autentic și partidul va scădea pe termen lung, ceea ce este bine deoarece nu au avut soluții timp de 31 de ani.

De altfel previziunea mea este că USR-PLUS va fi exclus de la guvernare mai devreme de un an și că va lua loc pe băncile opoziției, iar PNL va conduce minoritar cu sprijinul PSD ce deja face opoziție formală.

Aportul senatoarei nu a fost unul constistent în campania electorală, lucru demonstrat de faptul că la Iași nu a reușit un scor mai bun decât multe din județele din jur, deci prezența ei acolo nu a influențat pozitiv dramatic filiala, eu aș spune chiar că influența a fost negativă și colegii puteau obține mai mult.

Circul mediatic de acum era unul predictibil, victimizarea și alte tehnici ieftine de manipulare. Nu ne influențează cu nimic, ce e val ca valul trece. Există tentația presei sau a unor formatori să creadă că pot influența deciziile în interior partidelor, cunoaștem mecanismele, avem oamenii pregătiți ca să neglijeze total ce se întâmplă în presa antinațională.

Ținta AUR este ca în 4 ani să devină primul partid din România și să asigure o guvernare care să îi permită reformarea totală a țării și depolitizarea administrației publice. Ca să ai o majoritate de peste 50% ai nevoie de o structură solidă și nu de aberații, de circ, de clovnăreală, căci cu această abordare nu urcăm la peste 20%. Ori scopul lor era clar: să fim ținuți undeva la 10%, adică în derizoriu. Ori când spun că peste 4 ani vom asigura guvernarea acestei țări susțin că o vom face fără PSD și PNL, partidele vinovate pentru dezastrul în care ne aflăm.

Când AUR a intrat în campanie electorală(ea nu exista la acel moment) deja ne aflam la peste 5%, adică peste pragul electoral, ca urmare a acțiunilor desfășurate în ultimul an de către echipă. Cine nu crede să întrebe sociologii care au făcut sondaje în acel moment. Noi am dispus de această informație încă de atunci și am știut în fiecare săptămână unde ne aflăm. Creșterea ulterioară a fost una firească deoarece oamenii au aflat de noi și ne-am bazat mult pe matematică, nu pe întâmplare ca să obținem acest scor.

Vă asigur că la acest moment nici un membru al partidului nu a depus cerere de retragere. Când aud povestea cu mii mă gândesc că avem un caz patologic: cum poți să minți cu asemenea seninătate. Când discutați cu ea să îi cereți nume și prenume și verificați tot ceea ce afirmă căci peste 90% din informații nu sunt veridice, dar le spune cu așa fermitate și convingere că pare sigură treaba.

În AUR oamenii sunt uniți. Avem cei mai buni parlamentari din România. În luna ianuarie au acumulat informații, ne-am organizat și ceea ce văd mă încântă: fiind patrioți și inteligenți recuperează foarte repede deficiențele administrative. În șase luni vom avea un corp de profesioniști ce va fi peste orice alt corp parlamentar. Oamenii sunt uniți, se discută deschis, se iau decizii prin consultare. Fiecare parlamentar primește recomandări, ajutor, suport, nu se impun lucruri. La parlament funcționarii ne iubesc. Cei aflați acolo nu gândesc lucrurile ca pentru un mandat de 4 ani, viziunea echipei este pe termen lung, fiecare ajută la construirea unui partid care să facă față cerințelor unor schimbări profunde.

Este singura postare ce o voi face legat de acest personaj, nu îl consider relevant pentru procesul de reformare a României.

De asemenea vă informez că va mai exista o plecare din AUR, conform discuțiilor amiabile purtate cu persoana în cauză, rămâne să vedem forma în care se va face acest lucru.

Marius LULEA, vicepreședinte AUR


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost