Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre schimbarea denumirii parcului „Sfântul Ștefan” din sectorul 2: Îmi exprim indignarea și mă alătur protestului față de această hotărâre

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, și-a exprimat public indignarea față de intenția Consiliului Local Sector 2 de schimbare a denumirii parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”, după numele fostului Primar General al Capitalei.

„În cadrul ultimei sale ședințe, Consiliul Local Sector 2 a hotărît să solicite CGMB schimbarea denumirii parcului „Sfîntul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”, după numele fostului Primar General al Capitalei, Alexandru Donescu, cel care l-a înființat. În mod paradoxal chiar primarul Donescu l-a denumit „Sfîntul Ștefan”, în semn de gratitudine față de Biserica Sfîntul Ștefan – Călărași, lăcașul de cult care i-a acordat terenul destinat parcului.

Îmi exprim indignarea și mă alătur demersului Forumului Organizațiilor din România, care și-au manifestat public dezacordul față de această hotărîre a Consiliului Local Sector 2”, a anunțat, pe Facebook, liderul AUR, Claudiu Târziu.

După cum a informat, recent, R3Media, mai multe organizații non-guvernamentale protestează față de decizia Consiliului Local al Sectorului 2 (S2) de a propune Consiliului General al Municipiului București (CGMB) să schimbe denumirea parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”.

Semnatarii protestului afirmă că denumirea Parcului Sfântul Ștefan a fost cea consfințită chiar de cei care l-au construit, respectiv Primarul Gheorghe Donescu și Biserica Sf. Ștefan, cea care a a donat terenul. Ei arată că nici măcar regimul comunist nu a schimbat numele parcului.

Potrivit sursei citate, asociațiile semnatare consideră gestul ca unul care are rolul urmărește „ștergerea tuturor reperelor identitare creștine din spațiul public în vederea construirii la nivel cultural și social a unui nou spațiu fără repere și fără valori, cu ținta finală individul – care se dorește a fi unul care vine de nicăieri și merge spre niciunde”.

Cele nouă organizații, plus Generalul Radu Theodoru, care semnează apelul, anunță că se vor opune cu toate mijloacele schimbării denumirii Parcului.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre schimbarea denumirii parcului „Sfântul Ștefan” din sectorul 2: Îmi exprim indignarea și mă alătur protestului față de această hotărâre”

  1. Acestea sunt problemele actualei „conduceri” care in fond nu reprezinta si nu intelege poporul roman! O mana de indoctrinati pe la cursuri diverse, spalati pe creier, sprijiniti de oameni a carar educatie se rezuma la smecherii , dezinformari, aroganta si indiferenta fata de tara si popor!

Comentariile sunt închise.