Cum se construiește mediatic cel de-al treilea val al pandemiei

De câteva zile, presa românească este împânzită de avertismente privind cel de-al treilea val al pandemiei, ce o să lovească inevitabil România și întreaga lume în genere.

Invariabil, răul de abia acum urmează, spitalele vor ceda, sărbătorile vor fi- nu este așa?- compromise.

În cele ce urmează, vă propunem să vedem care sunt principalele voci ce transmit acest mesaj prin intermediul mass-media. În general, declarațiile sunt făcute la principalele posturi TV, ulterior fiind preluate și de presa scrisă.

Dr. Virgil Musta– şeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

„Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară  și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut. Același lucru se întâmplă și acu. Europa se confruntă cu un număr mare de cazuri. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confruntă cu un număr și mai mare de cazuri. În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare”, a declarat, luni seară, la postul B1TV, medicul Virgil Musta, şeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Declarația este disponibilă aici.

„Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate”, a declarat, luni, la Digi24 dr. Virgil Musta. Declarația, aici.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis”, a declarat, sâmbătă, medicul Virgil Musta pentru Wowbiz.ro. Declarația, aici.

Dr. Beatrice Mahler– manager Institut „Marius Nasta”.

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România”, a spus, luni seară, la postul B1TV, Dr. Beatrice Mahler. Declarația este disponibilă aici.

„Epidemia de coronavirus din România începe să o ia pe o pantă îngrijorătoare. În ultimele zile a crescut numărl pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de covid și cu saturații mici de oxigen”, a spus, duminică, la Digi 24, Beatrice Mahler. Declarația, aici.

Dr.Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„La acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat, la Antena3, Raed Arafat. Declarația este disponibilă aici.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Cum se construiește mediatic cel de-al treilea val al pandemiei”

  1. In manipulare exista un termen ‘carlig ‘ , in teoria informatiei exista un alt termen ” continuitate ‘ , amandoua au acelasi scop , obtinerii scopului final propus , ” educarea prin repetitie ‘ si atunci va urma acum al III lea val , daca scopul propus , vaccinarea nu este atins , fiindca aici este profitul intern si international , va urma al IV val , si tot asa , cu ideea ” picaturii chinezesti ‘ , depinde cine va rezista noi sau ” ei ” .cu respect

  2. Păi anul trecut a fost doar o joacă. ADEVĂRATA PANDEMIE abia acum începe! Cu mormane de cadavre pe străzi, nu altceva! Să credem tot ce e spun la tembelizor. Că doar și la Referendum tot după tembelizor s-au luat majoritatea românilor…

Comentariile sunt închise.