Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu: Educația sexuală există şi în prezent în școli, în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate. La aceste ore participă puțini elevi

În acest moment există ore de educație sexuală în școli, în cadrul Educației pentru sănătate, disciplină opțională, la care participă un număr relativ redus de elevi, a declarat, luni seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Declarația ministrului vine în contextul în care în România există presiune politică, media și din partea ONG-urilor privind introducerea educației sexuale în școli.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a explicat, la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță News.ro.

Potrivit ministrului Educației, subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Reamintim că partidul AUR a anunțat că nu se opune procesului de educație, inclusiv a educației privitoare la viața intimă, dar se va împotrivi ferm „coruperii inocenței copiilor, așa cum recomandă anumite norme ale unor organizații cu agendă neomarxistă”.

Educația „trebuie realizată în interesul superior al copilului, nefiind nimeni altcineva, în afara părinților, care să fie mai potrivit pentru a-l cunoaște, apăra și reprezenta”, a declarat, recent,  copreședintele AUR de la tribuna Parlamentului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost