Deputatul Antonio Andrușceac, despre intenția primarului Radu Mihaiu de a înlătura statuia lui Mircea Vulcănescu: AUR cinstește victimele comunismului. Ne vom opune încercărilor de a șterge amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara

Deputatul Antonio Andrușceac a anunțat, marți, că se va opune încercărilor de a șterge memoria martirilor din temnițele comuniste, ca reacție la anunțul primarului sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS) de a înlătura statuia lui Mircea Vulcănescu din piața „Sfântul Ștefan” din București.

„În calitate de consilier local m-am luptat pentru ca denumirea liceului „Mircea Vulcănescu” să nu fie schimbată și am reușit. Acum, primarul sectorului 2, pluseristul Radu Mihaiu, intenționează să înlăture statuia lui Mircea Vulcănescu din Piața „Sfântul Ștefan” din București.

Gestul arată, evident, ignoranță și o lipsă totală de cunoaștere a istoriei și de cultură. „Oamenii noi” habar nu au despre activitatea filozofului, economistului și sociologului român Mircea Vulcănescu. Dar, ca de obicei, pun etichete ideologice, fără să cunoască, fără să înțeleagă. Vor să scoată marile personalități ale României din istorie pentru a-i înlocui cu ce? Cu politrucii zilei? Adică cu ei.

Așa cum m-am opus atunci, mă voi opune și acum încercărilor de a șterge memoria martirilor din temnițele comuniste, amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara. AUR cinstește victimele comunismului. Opera omului de cultură Mircea Vulcănescu este impresionantă, atât prin dimensiune, cât prin profunzimea filosofică, dar mai ales religioasă. Le recomand useriștilor să pună mâna pe carte, că au mult de recuperat înainte de a da verdict”, a anunțat deputatul AUR, Antonio Andrușceac, potrivit Patrioții.info.

Reamintim că primarul Radu Mihaiu a declarat, recent, pentru G4Media,  că „va înainta spre aparatul primarului o cerere de analiză a pașilor pentru înlăturarea bustului lui Mircea Vulcănescu”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Deputatul Antonio Andrușceac, despre intenția primarului Radu Mihaiu de a înlătura statuia lui Mircea Vulcănescu: AUR cinstește victimele comunismului. Ne vom opune încercărilor de a șterge amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara”

  1. Uniunea Sodomizați România emulează ANTIFA și BLM din America. în ce privește demolarea statuilor.

Comentariile sunt închise.