Măcel la o fermă din Arad, unde a fost descoperită pestă porcină. Peste 20.000 de porci vor fi omorâți

Peste 20.000 de porci vor fi uciși la ferma din Macea, județul Arad, unde a fost confirmat un focar de pestă porcină, declarat, luni, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, pentru Agerpres, citat de Agrolocal.ro.

Șeful DSVSA a precizat că se caută soluții pentru neutralizarea porcilor uciși, astfel încât „operațiunea să fie finalizată cât mai repede posibil”.

„Au murit deja în jur de 200 de porci la ferma din Macea, însă s-a decis uciderea preventivă a tuturor, adică în jur de 20.000 de animale. Este o provocare, o acţiune de o amploare atât de mare, încât în judeţul Arad nu ştiu să mai fi avut loc. Porcii vor fi ucişi treptat, în funcţie de capacitatea de neutralizare existentă, pentru că în acest moment se pot incinera cel mult 10 tone pe zi. Se caută soluţii pentru extinderea capacităţii la 40 de tone, pentru că ne dorim să finalizăm operaţiunea cât mai repede posibil”, a declarat Marcel Roşu.

Conform sursei citare, dacă se va înregistra o mortalitate mare cauzată de boală, care depăşeşte capacitatea de incinerare, se poate recurge la îngroparea cadavrelor. Pentru aceasta, autorităţile locale vor trebui să pună la dispoziţie terenuri, după ce obţin avize de mediu şi de la Apele Române.

DSVSA Arad intenţionează ca uciderea celor 20.000 de porci şi neutralizarea cadavrelor să aibă loc în cel mult 30 de zile.

Potrivit AgroIntel, mii de porci de la ferma din Macea, deținută de Dimitrie Muscă, au fost deja omorâți. AgroIntel publică și imagini cu măcelul care are loc în aceste zile la ferma din Macea.

Sursa foto: AgroIntel

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Măcel la o fermă din Arad, unde a fost descoperită pestă porcină. Peste 20.000 de porci vor fi omorâți”

Comentariile sunt închise.