Ministrul de Interne, Lucian Bode, întrebat dacă românii vor avea voie să meargă la biserică în noaptea de Înviere: Nu pot pot să vă spun astăzi

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a evitat, marți, să ofere un răspuns clar la întrebarea dacă restricțiile impuse de autorități vor împiedica participarea românilor la slujba de Înviere.

Prezent la o emisiune în cadrul postului public de televiziune, ministrul Bode a fost întrebat dacă românii vor putea merge la slujba de Înviere.

„Nu pot pot să vă spun astăzi”, a răspuns ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

În schimb, Bode a confirmat că se lucrează la mai multe scenarii și a dat asigurări că Ministerul de Interne va colabora cu Biserica Ortodoxă, „cu delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”.

Context

Posibilitatea de a merge la biserică în noaptea de Înviere este pusă sub semnul întrebării în contextul în care circulația este interzisă noaptea.

Mai mult, președintele României, Klaus Iohannis, desi a negat varianta unui lockdown de Paști, a anunțat, marți, că retricțiile de circulație vor intra în vigoare începând cu ora 22:00, față de 23:00 în prezent.

Reamintim că partidul AUR a solicitat, prin vocea liderului Claudiu Târziu, anularea acestor restricții de deplasare, tocmai pentru ca oamenii să meargă la biserică în noaptea de Înviere.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat marţi că nu a existat anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti, deciziile referitoare la perioada pascală urmând a fi rodul exclusiv al unui dialog „absolut obligatoriu” dintre autorităţi şi cultele religioase.

„Nu a existat şi nici nu putea să existe anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti şi nu este corect să declanşăm speculaţii în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorităţi şi cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituţionalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spaţiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat şi cultele religioase (ai căror membri compun covârşitoarea societate civilă) şi să inducă un nefiresc orizont sumbru de aşteptare în societatea creştină din România”, a spus Vasile Bănescu într-o declaraţie transmisă presei, potrivit Agerpres.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ministrul de Interne, Lucian Bode, întrebat dacă românii vor avea voie să meargă la biserică în noaptea de Înviere: Nu pot pot să vă spun astăzi”

  1. Orice ministru roman credincios , cu demnitate si onoare pentru functia pe care o ocupa raspundea fara alte comentarii ca da, vom merge! ,

Comentariile sunt închise.