Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Incidența mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă automat carantină. Legea nu prevede un astfel de mecanism

Depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină, a declarat, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mia de locuitori, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism, a explicat, la DigiFM, prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Digi24.

„Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a explicat Alin Stoica.

Acesta a precizat că a solicitat DSP-ului, până marți, o analiză pe toate elementele pe care le presupune legea.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Incidența mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă automat carantină. Legea nu prevede un astfel de mecanism”

  1. Corect , nu exista nicaieri stipulat in lege asa ceva , restul sunt doar inventiile lui Arafat si a celor care sustin papusa ” Arafat ” in picioare , oare avocatul poporului are un somn lung si nu vede incalcarea legii , prin fel de fel de ” inventii ” normative.

Comentariile sunt închise.