Premierul bulgar, Boiko Borisov, ordonă oprirea vaccinării cu AstraZeneca și cere asigurări în scris

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a dispus, vineri, suspendarea imunizării populaţiei cu vaccinul de la AstraZeneca, cerând o declaraţie „în scris” din partea autorităţii europene de reglementare, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Am dispus oprirea vaccinărilor cu AstraZeneca până când Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) elimină orice dubiu privind siguranța sa”, a precizat Borisov, citat într-un comunicat, prin care cere o declaraţie „în scris” din partea autorităţii europene de reglementare.

Potrivit premierului bulgar, EMA nu a formulat „un diagnostic clar”. EMA a transmis joi că ţările europene pot folosi în continuare vaccinul dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi de Universitatea Oxford.

Partidul AUR a cerut, vineri, Guvernului să suspende de urgență administrarea vaccinului AstraZeneca, în contextul în care 9 țări au suspendat administraea acestui vaccine din cauza gravelor efecte secundare.

Reamintim că nouă țări au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost