Proteste față de noile restricții. Mii de români au ieșit în stradă la Brăila, Arad, Constanța, Timișoara și București. AUR se alătură protestelor, de luni, ora 17:00, în fiecare județ

Noile restricții au scos românii în stradă, rând pe rând fiind anunțate proteste la Brăila, Constanța, Timișoara, Galați sau București, oamenii exprimându-și astfel nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități.

De luni, AUR se alătură protestelor, începând cu ora 17, în fața prefecturilor, după acum a anunțat, pe facebook,  co-președintele AUR, George Simion.

Duminică noapte, peste o mie de oameni au ieșit în Piața Universității din București, după cum a relatat R3Media.  Oamenii  au scandat „Libertate”, „Jos cu starea de alertă”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă” și „România”. La fel, în miezul nopții, oamenii au ieșit în stradă și la Galați. Brăila se afla deja în a treia zi de proteste, la fel și municipiul Arad.

Mii de oameni au ieșit în stradă și la Constanța și Timișoara, potrivit sursei citate.

Co-președintele AUR, George Simion a făcut, duminică seara, un apel la luptă pentru libertate. Protestele vor avea loc luni, la ora 17.00 în fața fiecărei prefecturi din România.

Reamintim că duminică, 28 martie, au intrat în vigoare noile restricții, propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și aprobate de Guvern.

Astfel, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele se închid începând cu ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost