Senatorul AUR, Sorin Lavric, pus la zid de deputatul Silviu Vexler pentru că i-a evocat în Parlamentul României pe Valeriu Gafencu și pe Mircea Vulcănescu

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a fost criticat, luni, în Parlament, de către deputatul Silviu Vexler de la Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) pentru recentele declarații politice despre Valeriu Gafencu și Mircea Vulcănescu.

Sunt o rușine la adresa României, a spus deputatul Silviu Vexler. Mircea Vulcănescu este criminal de război, a adăugat Vexler. Faptul că un senator al României îl evocă cu patos pe un om care este criminal de război este o rușine la adresa României, a spus Vexler.

În replică, senatorul Sorin Lavric a subliniat că nu se dezice de ceea ce a spus despre Valeriu Gafencu sau Mircea Vulcănescu și că va continua să evoce martirii și eroii care s-au opus comunismului.

„Nu voi înceta să vorbesc cu venerație despre martiri, despre eroi și despre acei deținuți politici a căror singură vină este că s-au opus comunismului.

Îmi vine să-l întreb pe domnul Vexler, nu vă supărați, cine a adus comunismul în România? Îmi răspundeți dumneavoastră sau vă spun eu?

Dacă aveți acribia detaliilor cronologice în privința represaliilor la care au fost supuși evreii sub regimul lui Antonescu, de ce nu vorbiți de atentatul cu bombă din Senatului României, în 8 august 1920, săvîrșit de un comando alcătuit din trei evrei bolșevici?

Pe 8 august 1920 nu era picior de legionar în țara asta. Dumneavoastră aveți o obsesie cu  legionarii și dacă cineva vorbește despre Gafencu sau despre Vulcănescu recurgeți la același tertip atât de facil, al stigmatizării, fascist, legionar, etc. Iertați-mă, nimeni nu vă mai ia în serios.

Nu mă dezic o iotă de ce am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu și voi continua să-i omaginez.

Nu uitați că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declarații politice, iar dumneavoastră în calitate de deputat știți că un deputat nu trebuie să dea socoteală pentru declarațiile lui politice.

Nimeni nu poate să-l tragă la răspundere. Și atunci de ce dumneavoastră, deputat, veniți în Senatul României, să mă trageți pe mine de urechi? Că vorbesc despre Vulcănescu?

Nimeni nu o face, nici președintele Statului român, nici doamna președinte a Senatului, nimeni. Veniți dumneavoastră să o faceți. Aici e România, nu e fâșia Gaza.

Trebuie să modificați constituția dacă vreți ca senatorul să fie tras la răspundere pentru declarațiile lui politice. Voi continua la fiecare declarație politică să evoc o figură politică legendară care a fost victima regimului comunist.

Și încă o dată vă întreb, cine a adus comunismul în România?”, a spus, luni, în Parlament,  senatorul AUR, Sorin Lavric.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


8 comentarii la „Senatorul AUR, Sorin Lavric, pus la zid de deputatul Silviu Vexler pentru că i-a evocat în Parlamentul României pe Valeriu Gafencu și pe Mircea Vulcănescu”

  1. Ma inchin in fata dvs Sorin Lavric ,va imbratisez virtual cu mult drag si va admir pentru curajul de a spune ADEVARUL ISTORIC ASA CUM A FOST ! Sunt nepoata de detinut politic si as dori tare mult sa va strang mana ! Cu deosebita stima Violeta Oana Ghemulet ( sunt in aceste zile in Romania ,in Bucuresti si ar fi o fericire sa va intalnesc 5 minute )

  2. Stiti cine sunt criminalii morali care au omorat dupa 1946 in Romania circa 200.000 romani ? Va spun eu, comunistii evrei.

  3. Bravo Sorin Lavric! Vexler vorbeste despre falsificarea istoriei pe care chiar ei au facut-o si o fac in continuu in isteria lor. Adevarul a iesit la lumina si se raspandeste datorita internetului, 70 de ani de istorie falsificata grosolan. Sa-i amintim lui Vexler cine a adus comunismul: https://www.youtube.com/watch?v=nHuNr6V1tFg&t=579s

  4. Este firesc si drept sa ne pastram trecutul asa cum este si cu rele si cu bune , sa fim mandrii de acest trecut fiindca este al nostru al tuturor romanilor , iar atat timp ca esti CETATEAN ROMAN , INDIFERENT CAREI GRUPARI MINORITARE APARTII , ” contractul ” tau ca cetatean roman te obliga daca nu ai bunul simt si educatia necesara sa respectii acest trecut istoric , asa cum il vede fiecare dupa mintea , sufletul si educatia lui . Ma intreb vizavii in tara vecina Ungaria , unde au fost deportati sute de mii de evrei , nimeni din etnia evreiasca nu a cerut un Holocaust , nimeni nu comenteaza in Parlament , afirmatiile lor poltice , care sunt sovine atat la adresa etniei evreiesti cat si a celorlalte minoritati , Ungaria , este data ca tara model in zona. Oare noi fiind un popor catedata excesiv de tolerant, putem fi luati de prosti ?

  5. Prea multe năpârci au fost hrănite la sânul țării, iar acum împroașcă cu noroi în martirii anticomuniști.

  6. Felicitari domnului Lavric, e frumos gestul de a-i raspunde individului care incearca cu tupeu sa-l puna la punct.

  7. Felicitari domnului Lavric, e frumos gestul de a-i raspunde individului care incearca cu tupeu sa-l puna la punct.

Comentariile sunt închise.