Așteaptă premierul Cîțu demisia ministrului Voiculescu? Probabil că nu

Premierul Florin Cîțu a sugerat că așteaptă demisia nu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, așa cum s-a rostogolit informația după conferința de presă de duminică, ci a managerului Spitalului Foișor.

Întrebat, duminică, cine ar trebui să facă un pas în spate după evenimentul de la Spitalul Foișor, premierul Cîțu vorbeste, inițial, despre onoare, la modul general.

La insistența presei, Cîțu detaliază răspunsul:

„Nu este normal ca după ce se ia o decizie să intervină prim-ministrul, să vorbească şi cu primarul Bucureştiului, să vorbească şi cu managerul, şi cu managerul DSP şi aşa mai departe, să se implementeze decizia luată de toată lumea în cunoştinţă de cauză. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic: pandemia. Şi trebuie să punem toate resursele pentru a rezolva această problemă”.

Din acest răspuns este evident că, atunci când vorbește despre o demisie de onoare, premierul Cîțu nu se referă la ministrul Sănătății, ci la managerul Spitalului Foișor.

Premierul Cîțu nu pune sub semnul întrebării „ decizia luată de toată lumea în cunoştinţă de cauză”, ci implementarea acesteia la nivelul spitalului.

Ulterior, premierul Cîțu a postat, pe Facebook, imagini de la ședința Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCNI), unde este prezent și Raed Arafat inițiatorul ordinului de la Spitalul Foișor, imagini însoține de următorul mesaj:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.

Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Când a revenit cu această postare, în presă deja era vehiculată știrea potrivit căreia premierul Cîțu așteaptă demisia lui Vlad Voiculescu, o interpretare greșită a unor declarații destul de vagi din timpul conferinței de presă.

Probabil a fost o decizie de PR perpetuarea acestei ambiguități, căci premierul Cîțu nu clarifică nici în ultima postare la cine se referă când vorbeste despre demisie, însă delimitează activitatea ministrului Sănătății- de la care spune că așteaptă transparență, coerență și profesionalism- de cazul Spitalului Foișor, de unde așteaptă demisia de onoare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost