AUR cere comisie de anchetă parlamentară în cazul Spitalului Foișor. Voiculescu și Arafat, anchetați pentru abuz

Partidul AUR a anunţat că va iniţia, luni, 12 aprilie, în Senatul României, demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea comandată de Raed Arafat şi avizată de ministrul Sănătăţii la Spitalul Foișor.

Potrivit sursei citate, ancheta parlamentară vizează acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie.

„Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor solicită prim-ministrului Cîţu demiterea imediată a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, doi dintre principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporţii care face din ce în ce mai multe victime.

Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuşi unor pericole faţă de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate.

Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, se precizează în comunicatul de presă.

Totodată, AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor.

„Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă.

Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor.

AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, se menționează în comunicatul de presă transmis de AUR.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR cere comisie de anchetă parlamentară în cazul Spitalului Foișor. Voiculescu și Arafat, anchetați pentru abuz”

  1. Modificand destinatia spitalului si transformand-ul in spital Covid ,se primesc circa 800€ /zi pentru fiecare bolnav in parte ,probabil se poate intocmi o lista cu nominative de cetateni ,falsa ,declarati Covid ,lista care se depune apoi la UE si se cer bani ,bineinteles milioane de euro care au ca destinatie buzunarele politicilor sau celor din guvern…..totul este extrem de simplu si logic ….in occident sunt arrestati ,dar in Romania securistii astia sunt disperati dupa castiguri ilecite

Comentariile sunt închise.