Medicii cer eliminarea măștilor, de la 1 mai. Dr. Oana Mihaela Secară: În sezonul cald, organismul se apără cel mai bine și avem posibilitatea de a realiza imunizarea de turmă

Ridicarea restricțiilor de la 1 mai ar fi cel mai bun lucru, pentru că s-ar suprapune cu o creștere a răspunsului imunitar al organismului în sezonul cald, spune medicul Oana Mihaela Secară, potrivit Național.

Dacă începe sezonul cald vom observa o scădere accelerată a infectărilor, pentru că în sezonul cald organismul se apără mai bine. Din ce în ce mai multe persoane au imunitatea formată prin întâlnirea cu virusul, chiar și vaccinații fac și ei o formă de boală și se imunizează, iar răspândirea în comunitate a fost destul de mare în acest interval, spune dr. Oana Mihaela Secară.

„Un moment mai bun ca să relaxezi nu văd, pentru că suntem acoperiți și de curba descendentă și de vulnerabilitatea mai mică a organismului. Ridicarea restricțiilor de la 1 mai va contribui și mai mult la formarea imunității de turmă. Avem mai, iunie, iulie, august și septembrie, care sunt luni călduroase, și se poate forma imunitatea de turmă fără a avea probleme deosebite cu presiune pe spitale.

Este bine să folosim sezonul în favoarea noastră, pentru că, pe ansamblu, putem spune că acest cuplu virus-organism, în momentul în care intrăm în sezonul cald, e clar că nu ne va mai pune în fața unor situații foarte grele. Este o greșeală să ții oamenii în casă în acest sezon și cu masca pe figură în aer liber și în spații mari în care posibilitatea de transmitere este nulă, chiar și în supermarketuri și în piețele acoperite.

Dacă anul trecut în vară s-ar fi ridicat restricțiile complet, se forma imunitatea la o serie de persoane, am mai fi avut și niște cazuri, dar fără presiune deosebită, și după aceea intram în toamnă cu mai multe persoane imunizate. Am fi avut și în toamnă un val, dar probabil că ar fi fost de dimensiuni mai mici”, a declarat, pentru Național,  dr. Oana Mihaela Secară.

Mentalitatea trebuie să se schimbe, trebuie să ieșim din paradigma fricii, a groazei, a subliniat dr.Oana Mihaela Secară.

„Avem șansa să intrăm în normalitate în măsura în care ne vom permite să gândim în analogie cu gripa și să nu mai facem din asta așa o dramă, nici la nivel de spitale, care trebuie să se ocupe de toți pacienții, indiferent că mai apare unul pozitiv covid. Medicii nu trebuie să se mai teamă de infectați și să-i trateze cu echipament de protecție și procedurile pe care le avem. Și, de asemenea, trebuie să ieșim din această teamă și la nivel de societate, adică să ne schimbăm puțin viziunea, de la politicieni până la ultimul cetățean”, a spus dr. Oana Mihaela Secară, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Medicii cer eliminarea măștilor, de la 1 mai. Dr. Oana Mihaela Secară: În sezonul cald, organismul se apără cel mai bine și avem posibilitatea de a realiza imunizarea de turmă”

  1. Ce ”imunizare de turmă” când interesul este ca România să cumpere tot felul de vaccinuri ”magice” și tembeliziunile să mintă cu nerușinare pentru a băga frica în oameni?

Comentariile sunt închise.