Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea copiilor din România

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani o să înceapă, estimativ, din al treilea trimestru al acestui an, a anunțat, luni, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid (CNCAV), la Antena3.

Potrivit acestuia, Pfizer este singura companie care a depus documentația în vedere obținerii autorizației pentru administrarea la acest segment de vârstă.

„Primul pas este să se obțină autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de vârstă 12-15 ani.

Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca ulterior să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului.

În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni așa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Reamintim că fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că Legea vaccinării obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, una dintre variantele luate în discuție fiind decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost