Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Unica performanță a acestei guvernări: a băgat frica de spital în români. Cine răspunde pentru atâtea vieți nevinovate curmate în spitale?

Partidul AUR solicită, încă o dată, demiterea urgentă a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a secretarului de stat Raed Arafat și a tuturor celor responsabili de tragediile care, de luni de zile, îndoliază țara, a anunțat, luni seară, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Declarația a fost făcută ca reacție la tragedia de la Spitalul „Victor Babeș” din București, când trei pacienţi au murit în urma unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, care a dus la oprirea oxigenului.

„Ca și milioane de alți români, membrii și simpatizanții AUR au asistat cu consternare, în această seară, la un alt act din tragedia parcă fără de sfârșit derulată sub guvernarea haotică a unor politicieni lipsiți de inimă și de Dumnezeu.

O guvernare care a pierdut total contactul cu realitatea și se transformă, pe zi ce trece, într-un dușman de moarte al națiunii române. Spunem de moarte fiindcă nu poți să te numești român și să-ți lași semenii să ardă de vii prin spitale, la Piatra Neamț sau la București, la „Matei Balș”.

Nu poți să te numești român și să izgonești, în toiul nopții, alți români, bolnavi sau răniți, din spitalul Foișor, cărați pe tărgi sau înghesuiți în portbagaje.

Nu poți să te numești român și să asiști impasibil cum alți bolnavi mor sufocați, din cauza disprețului sistematic manifestat de guvernanții trecuți și actuali față de sănătatea și viața românilor, cum s-a întâmplat acum la spitalul „Victor Babeș”.

Partidul AUR solicită, încă o dată, demiterea URGENTĂ a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a secretarului de stat Raed Arafat și a tuturor celor responsabili de tragediile care, de luni de zile, îndoliază țara.

Cerem, de asemenea, anchetarea, judecarea și condamnarea pentru omor cu premeditare a tuturor celor care se vor dovedi vinovați de toate aceste situații, de toate aceste tragedii”.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Unica performanță a acestei guvernări: a băgat frica de spital în români. Cine răspunde pentru atâtea vieți nevinovate curmate în spitale?”

Comentariile sunt închise.