Posibilă finanțare BEI pentru producerea vaccinului românesc dezvoltat de Oncogen. Prof.dr. Virgil Păunescu: România are șansa, cu care s-ar putea să nu se mai întâlnească prea curând, de a-și reface capacitatea de producție de vaccinuri

Refuzat de autoritățile române, prof.dr. Virgil Păunescu anunță că Centrul Oncogen din Timișoara este în tratative cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea facilităților de producție de vaccinuri împotriva covid, în România.

„Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, este singurul institut de cercetări din România care are în dezvoltare un vaccin candidat împotriva SARS-CoV-2, recunoscut de OMS și care poate îndeplini condițiile de finanțare ale unei fabrici de vaccinuri din fonduri UE.

Cu un pic de ajutor România poate avea din nou capacitatea de a-și asigura necesarul de vaccinuri”, a anunțat, pe Facebook, prof. dr. Virgil Păunescu.

Potrivit acestuia, România are o șansă cu care s-ar putea să nu se mai întâlnească prea curând: de a-și reface capacitatea de producție de vaccinuri.

„Sper ca, în curând, să nu mai fim nevoiți să stăm cu mâna întinsă la străini după medicamente și vaccinuri esențiale”, a subliniat prof.dr. Virgil Păunescu.

Germania testează un vaccin anti-covid similar cu cel descoperit încă din luna februarie 2020 de profesorul Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen, căruia statul român nu i-a acordat finanțarea necesară pentru introducerea vaccinului pe piață, anunța SmartRadio la începutul acestui an.

Potrivit sursei citate, profesorul Virgil Păunescu anunța încă de la începutul pandemiei că a descoperit o formulă eficientă, bazată pe limfocite T, care sunt folosite și în tratamentul cancerului. Acestea produc o reacție mai puternică decât imunitatea și anihilează virusul. Efectul vaccinului durează până la 17 ani.

Și, totuși, statul român a refuzat  finanțarea pentru producerea acestui vaccin.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Posibilă finanțare BEI pentru producerea vaccinului românesc dezvoltat de Oncogen. Prof.dr. Virgil Păunescu: România are șansa, cu care s-ar putea să nu se mai întâlnească prea curând, de a-și reface capacitatea de producție de vaccinuri”

  1. Sa speram , ca nu este numai o manipulare mediatica , si ca putem duce la capat acest inceput de negocieri si finantare a unui proiect intra-adevar important pentru refacerea industriei de vaccinuri din Romania , pusa pe butuci de asa zisi ” alesi ai neamului ” Sa speram ca avand in vedere preluarea Instit.Cantacuzino , de catre anumite institutii serioase ale tarii , se va realiza acest proiect , punct de baza in politica de siguranta nationala , privind noile forme de epidemii globale aparute si care vor apare. ramane de vazut , daca ca fii sau se va pune cruce si la acest proeict la fel ca la alte proiecte privind siguranta nationala si in speta siguranta cetateanului , asa cum scrie in Constitutie , dar nu se aplica niciodata

Comentariile sunt închise.