Președintele Klaus Iohannis: Persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone

Încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone și persoanele nevaccinate să beneficieze și ele de anumite măsuri, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Klaus Iohannis.

Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârșitul lui mai sau în iunie, vor exista suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze, a explicat Iohannis, adăugând că- la momentul respectiv- pentru persoanele care se vaccinează vor exista anumite măsuri administrative.

„Campania de vaccinare și încurajarea vaccinării se face pentru oamenii care, din proprie inițiativă, încă nu sunt convinși și, cu siguranță, ne vom adresa tuturor categoriilor sociale. Însă, în același timp, cred că trebuie să înțeleagă toată – încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone și persoanele nevaccinate să beneficieze și ele de anumite măsuri. Până acum, am avut relativ puține doze de vaccin și a fost nevoie de o programare strictă și pe categorii.

Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârșitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze. Și atunci, cu siguranță, va apărea întrebarea „ok, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează înțeleg nevoia acestei campanii naționale, trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri administrative. Deci, este foarte posibil ca, la un moment dat, repet, atunci când vor fi suficiente doze disponibile pentru oricine, să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a spus, marți, președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește starea de alertă, întrebat fiind când este posibil ca aceasta să fie ridicată, Iohannis a răspuns:

„Starea de alertă va fi ridicată atunci când specialiștii ne spun că putem să continuăm și fără măsurile speciale, care se instituie doar în starea de alertă. Este clar că trebuie să ne vaccinăm, să scadă numărul de persoane care se infectează în fiecare zi, să scadă numărul de persoane din terapie intensivă și foarte, foarte important: eu îmi doresc foarte mult să scadă mult, mult numărul de decese”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Președintele Klaus Iohannis: Persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone”

  1. Să le dea bilete gratuite la Untod și la alte aiureli de acest gen celor care s-au vaccinat :))

Comentariile sunt închise.