Problema României, într-o frază: „Aștept decizia oficială de la partide”

Domnul Adrian Wiener, deputat USR de Arad, a rezumat într-o frază, probabil fără să vrea, una din marile probleme cu care se confruntă România când a declarat, după ce a fost întrebat de cei de la Gândul dacă va fi viitorul ministru al Sănătății că habar nu are și că „așteaptă decizia oficială de la partide„. E ca și cum partidele astea ar fi nu știu ce ființe deosebit de înțelepte care iau cele mai bune decizii și noi trebuie să ne conformăm.

Nu știu ce mesaj vrea să transmită, eu presupun că vrea să spună că este un soldat credincios al USR și că va accepta orice decizie se va lua la vârf. Păi asta e o problemă. Dacă eu mă consider competent și cea mai bună variantă pentru un anumit post, în cazul de față ministru al Sănătății, nu-i las pe alții să ia decizia fără ca măcar să mă lupt pentru postul respectiv. Pe mine mă enervează la culme ipocriții pe care-i auzi că pe ei nu-i interesează nu știu ce post dar că îl vor accepta dacă partidul așa consideră că ar fi cel mai bine. Păi așa ajung miniștrii tot felul de nulități. Așa ajung nulități de genul Barna, Cioloș sau Orban să ia deciziile.

Domnul Wiener cred că e în USR încă de la înființare, având în vedere că în legislatura anterioară a fost senator USR. E clar că se învârte în cercurile superioare ale partidului, e clar că-i știe pe ceilalți lideri, e clar că-și dă seama cât de competenți sunt ceilalți în raport cu domnia sa. Eu, dacă aș fi fost în locul său și aș fi simțit că sunt cea mai potrivită variantă pentru postul de ministru al Sănătății m-aș fi comportat ca atare. Eventual mi-aș fi făcut o prezentare a realizărilor și un plan de acțiune, nu m-aș fi ascuns în spatele partidului.

Iar din ce am citit în articolul de pe Gândul reiese că domnul Wiener este competent și calificat în domeniu:

Adrian Wiener este deputat de Arad din 6 decembrie. Pe perioada pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad. (Gândul)

Păi dacă e așa, luptă-te pentru postul de ministru al Sănătății, domnule Wiener! Lasă textele de genul „eu nu aș vrea dar, dacă partidul mă vrea, mă sacrific și accept”. Iar dacă știe pe altcineva mai calificat decât domnia sa ar trebui să o spună: „Doamna/domnul X este cea mai bună variantă pentru postul de ministru al Sănătății pentru că…”

Simplu!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost