România se pregătește. Ploaie de foc asupra unor ținte aflate în largul Mării Negre

Militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad au desfășurat exercițiul tactic cu trageri de luptă “Bizonul Negru 21”, a informat, prin intermediul unui comunicat de presă,  Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit sursei citate, exercițiul a presupus verificarea, evaluarea nivelului de instruire, a deprinderilor motrice și disponibilitatea militarilor la un efort fizic și psihic îndelungat și s-a desfășurat în cooperare cu structuri din cadrul Forțelor Trestre, cât și cu structuri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.

„Militarii instalației ca și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio acestei provocări pentru că nu au mai tras cu această categorie de armament asupra obiectivelor dispuse la suprafața apei de foarte mult timp. De regulă, noi executăm misiuni în poligoanele Forțelor Terestre – Cincu, Smârdan sau Babadag”, a declarat plutonierul Lucian Fulganu, comandantul uneia dintre instalațiile de lansare.

Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc.

Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost