Lăcaș de cult în amintirea victimelor Experimentului Pitești

În curtea fostului penitenciar din Piteşti va fi construit un lăcaş de cult în amintirea foștilor deţinuţi, victime ale terifiantului experiment al reeducării prin tortură din perioada 1949-1952.

Piatra de temelie a fost aşezată, luna trecută, de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, după cum a informat Basilica.ro la momentul respectiv.

Slujba de sfinţire a fost precedată de Sfânta Liturghie şi de parastasul pentru victimele din penitenciarul Piteşti. La slujbele comemorative au asistat reprezentanţi ai Asociației Fostilor Deținuți Politici – filiala Pitești, precum și ai Fundației ,,Memorialul Închisoarea Pitești”.

Responsabil pentru buna desfășurare lucrărilor a fost desemnat părintele Cozmin Ionuț Miloiu, care slujește în prezent la paraclisul din clădirea închisorii.

Fosta închisoare Pitești reprezintă centrul suferinței fizice și spirituale din perioada comunistă, din cauza ororilor experimentului de „reeducare prin tortură” care s-a desfășurat între 1949-1952.

Sursa foto: Basilica.ro
Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Lăcaș de cult în amintirea victimelor Experimentului Pitești”

Comentariile sunt închise.