Actrița Kira Hagi, despre întâlnirea cu poetul mărturisitor Demostene Andronescu: Un moment incredibil pe care nu îl pot descrie în cuvinte

Actrița Kira Hagi a povestit despre întâlnirea cu poetul mărturisitor Demostene Andronescu, de la care a aflat detalii despre străbunicul său, decedat în penitenciarul Aiud.

Un moment incredibil pe care nu îl pot descrie în cuvinte, a caracterizat Kira Hagi întâlnirea cu Demostene Andronescu.

„Străbunicul meu din partea mamei a murit la Aiud. Am întâlnit un domn foarte drăguț, un poet, care încă trăiește, un supraviețuit. În cheamă Demostene Andronescu și am dorit neapărat să îl întâlnesc pentru că și el a supraviețuit lagărului de la Aiud.

M-am întâlnit cu dânsul, am vorbit și îmi povestea despre poeziile pe care le-a compus acolo.

Și, după o ora și ceva, îl întreb așa foarte drăguț: ‘Cunoașteți pe cineva Vlahbei, care a fost închis tot acolo cu dumneavoastră?’ Și el îmi spune: ‘Da! Trei! Trei Vlahbei.’ Și am spus: ‘Da, el și cu verișorii lui au fost închiși în lagărul de la Aiud.’

M-a șocat și a fost un moment incredibil pe care nu îl pot descrie în cuvinte. Pentru că am avut o legătură cu dansul și în felul acesta l-am cunoscut și pe străbunicul meu, pe care nu am avut ocazia să îl cunosc, din păcate.”, a povestit, la Antena 3, actrița Kira Hagi.

Actrița Kira Hagi a interpretat un rol excepțional în filmul „Între Chin și Amin”, film despre experimentul Pitești, realizat de Toma Enache.

Demostene Andronescu, unul dintre marii poeţii ai temniţelor comuniste, a împlinit, în luna decembrie, 94 de ani. Demostene Andronescu a fost închis timp de 12 ani, la Jilava, Gherla și Aiud.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost