Camera Deputaţilor a votat legea privind „Ziua Românităţii Balcanice”. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): O dovadă de atașament față de toți românii din Balcani

„Ziua Românităţii Balcanice” se sărbătoreşte în data de 10 mai a fiecărui an, potrivit unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Camera Deputaților.

Liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu, a salutat votul din Camera Deputaților, despre care a spus că are semnificații mult mai adânci decât ar părea la o primă privire.

„Această dovadă de atașament față de toți românii din Balcani, indiferent de cum sînt numiți – aromâni, meglenoromâni, istroromâni, vlahi sau caravlahi -, este data după 20 de ani și două zile de încercări, taman cînd eu sînt pe drumul de întoarcere de la sărbătorirea lui 10 Mai alături de aromânii din Albania. Dumnezeu cu noi!”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a efectuat în aceste zile, în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, o vizită oficială în Albania, unde a participat la mai multe evenimente dedicate Zilei Românilor din Balcani.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Camera Deputaţilor a votat legea privind „Ziua Românităţii Balcanice”. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): O dovadă de atașament față de toți românii din Balcani”

  1. Un prim pas spre recunoasterea drepturilor romanilor din Balcani , care sunt la fel de romani , ca cei de dincolo de Dunare , adica Romania Mare. Ocrotestei Doamne pe cei care se simt , gandesc si traiesc ca romani , ori unde ar fii ei.

Comentariile sunt închise.