Discriminare pe criterii sanitare, în aplauzele autorităților. Opera Națională s-a redeschis doar pentru vaccinați

Primul eveniment pilot pentru reluarea activităților culturale, din cele patru anunțate de Ministerul Culturii, a avut loc, vineri seara, la Opera Națională din București, marcând începutul unei nedorite discriminări pe criterii sanitare, prin permiterea accesului doar persoanelor vaccinate.

Prezent în sală, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a salutat organizarea acestui eveniment.

„Primul eveniment pilot! Cu emoții și cu încredere!”, a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Gala „Libera Musica”, un concert înscris în cadrul unui program-pilot privind reluarea activităţilor culturale indoor, derulat de Ministerul Culturii, a avut loc vineri seară în Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti, a anunțat Agerpres.

Potrivit sursei citate, în sală au fost prezenți 500 de spectatori.

„Publicul spectator a fost format exclusiv din persoane vaccinate împotriva covid, cu ambele doze (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel). Purtarea măştii a fost obligatorie în timpul spectacolului”, notează sursa citată.

Solişti serii au fost: Iordache Basalic, Mihaela Işpan, Adrian Mărcan, Crina Zancu, Alin Stoica, Lucian Petrean, Marius Boloş, Madeleine Pascu, Oana Andra şi Daniel Magdal.

Şi-au dat concursul Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti. La pupitrul dirijoral s-a aflat Tiberiu Soare, maestru de cor fiind Daniel Jinga. Conceptul regizoral al spectacolului a aparţinut Paulei Stoica.

La Gala Extraordinară „Libera Musica” au participat mai mulți ambasadori, vicepremierul Dan Barna, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dar și alte personalități marcante ale vieții culturale sau politice românești, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Culturii.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Discriminare pe criterii sanitare, în aplauzele autorităților. Opera Națională s-a redeschis doar pentru vaccinați”

  1. Atat timp cat OPERA ROMANA, a devenit un instrument ” de marketing ” al Guvernului , privind afacerea VACCINARII, ESTE UN SEMN , PRINTRE MULTE ALTELE , PRIVIND ” CULTURA STALINISTA, ” INTRA LA OPERA NUMAI ‘” ALESII ” RESTUL SUNT DE PRISOS . NE-AM INTORS PE VREMEA RUSIEI SI ROMANIEI STALINISTE SI EI AVEAU ATUNCI MOTIVATIA ” ALESILOR ” DE PARTID SAU DE ALTA NATURA , DAR TOT ” ALESI ” .DAR-VAI , DAR-VAI , DRAGI TOVARASI ,

Comentariile sunt închise.