Episcopia de Bălţi: O candelă a unității naționale va arde la Mănăstirea Miclăușeni, din județul Iași

Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălți, a dăruit Mănăstirii Miclăușeni o candelă care să ardă pentru unitatea națională, a informat, printr-un comunicat, biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

Potrivit sursei citate, la invitația ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Antonie, Episcop de Bălți, a participat, luni, la o conferință preoțească desfășurată la Mănăstirea Miclăușeni (Stareță – Stavrofora Mihaela Stroiescu), din Arhiepiscopia Iașilor.

„Conferința a fost precedată de săvârșirea Sfintei si Dumnezeieștii Liturghii oficiată de Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălți, Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi din protopopiatele menționate”, se precizează în comunicat.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Antonie a dăruit Mănăstirii Miclăușeni o candelă care să ardă pentru unitatea națională.

Sursa foto: Episcopia de Bălți

Mănăstirea Miclăușeni cu hramul „Buna Vestire” este o mănăstire de maici din Arhiepiscopia Iașilor, al cărei ctitor este Ioan Sturdza în anul 1782. Obștea mănăstirii este formată din 35 de viețuitoare, stareţă fiind Stavrofora Mihaela Stroiescu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost