Premierul Cîțu, deranjat de întrebările jurnaliștilor despre PNRR: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani

Premierul Cîțu a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor după prezentarea Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în plenul Parlamentului, spunându-le că „nu s-au civilizat în 30 de ani”.

Florin Cîţu a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, miercuri, după ce a prezentat PNRR, potrivit imaginilor prezentate de Antena3.

Jurnalist: Doar cu Liviu Dragnea mai făceam astfel de imagini. Vă plac?

Florin Cîţu: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată,  declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii.

Jurnalist: De ce ne spuneţi că nu suntem civilizaţi? Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat.

Jurnalist: Deci presa nu este civilizată?

Florin Cîţu: Am spus că declaraţiile le dau la Guvern.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?

Florin Cîţu. Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii.

Jurnalist: Dacă aţi fi stat frumos la cadru, puteam să avem declaraţii normale, cum face fiecare premier şi cum a făcut fiecare premier în ultimii 30 de ani. Cred că dumneavoastră uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor români, că sunteţi angajatul cetăţenilor români şi că nu sunteţi şeful lor şi nici şeful nostru.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost