Secretarul de Stat, Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă, instituită în România în urmă cu un an: Ne permite să luăm niște măsuri care încă sunt necesare

Guvernul a decis, luni, să prelungească pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României în urmă cu un an, la 15 mai 2020.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, cât timp ar mai putea să fie prelungită starea de alertă, secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat, a răspuns:

„Analiza care s-a făcut la CNCCI recunoaște că situația noastră este spre îmbunătățire, la acest moment, dar trebuie încă să vedem cum va merge situația luna care urmează, dacă rămânem stabili, dacă începe din nou să urce numărul cazurilor. Deci, există mai multe aspecte pe care le observăm.

Starea de alertă ne permite să luăm niște măsuri care încă sunt necesare: detașare de personal, stabilirea unor măsuri, care sunt măsuri de urgență pentru rezolvarea unor aspecte care încă apar la centrul de comandă.

Bineînțeles, când se stabilizează situația și vedem că nu mai crește, că totul este ok, că nu se mai justifică, atunci clar că se va opri, într-o lună, în două. Asta se va vedea după evoluție”.

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea stării de alertă la nivel national a fost publicată în Monitorul Oficial în 15 mai 2020, după cum relata Digi24 la momentul respectiv.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost