AUR Moldova în Parlamentul de la Chișinău, primul pas pentru Unire. Ce spune ultimul sondaj despre intenția de vot la alegerile din 11 iulie din Republica Moldova

Un sondaj realizat de compania Date Inteligente (iData) la începutul campaniei din Republica Moldova prezintă date optimiste în legătură cu șansele pe care partidul AUR Moldova le are pentru a intra în Parlamentul de la Chișinău, ceea ce ar face posibilă Unirea Basarabiei cu România.

Astfel, sondajul- care nu include opțiunile alegătorilor din România și din Diaspora- anunță că AUR Moldova este creditată la începutul campaniei parlamentare cu aproximativ 5% (+4,8%), având astfel șanse să intre în Parlamentul la Chișinău.

Sondajul nu ține cont de opțiunile alegătorilor din România și din diaspora.

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu a explicat rezultatul acestui sondaj:

„Întîi, acest sondaj este operat la început de campanie, cînd AUR încă nici nu făcuse publica lista de canidați. Cu siguranță, un nou sondaj, făcut peste o săptămînă, sau două va indica un scor mai bun pentru AUR.

Sondajul îi supraevaluează pe „principalii” competitori, „europeniștii” și comuniștii, în dauna noilor intrați, deci a AUR. Cum se face și la noi îndeobște cu partidele „mari”. Ați văzut că AUR, în noiembrie 2020, nici nu apărea în sondajele de opinie făcute la București, și a luat 10% din voturi. Dacă la Chișinău sîntem cotați cu aproape 5%, la debutul campaniei electorale, înseamnă că ținta noastră, de a depăși 10% din voturi, este realistă.

În fine, sondajul de mai jos nu ia în calcul voturile din diaspora – acolo unde nici nu se poate măsura intenția de vot – și pe cele ale basarbenilor care trăiesc în România. Or se știe că AUR a fost votat masiv în diaspora in decembrie 2020, inclusiv de către posesori de dublă cetățenie, moldovenească și română. Nimic nu-i va opri pe basarabenii din diaspora să dea din nou credit AUR, aducînd astfel mai aproape idealul re-unificării.

Acest sondaj ne mai dă o veste bună: după 11 iulie, la Chișinău se va putea face un guvern fără corupții și rakeții lui Usatîi și Șor și fără mafioții comuniști și socialiști ai lui Dodon și Voronin”, a explicat liderul AUR, Claudiu Târziu.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost