Scriitorul Varujan Vosganian: Numărul copiilor nenăscuți din 1958 până în prezent este mai mare decât populația stabilă de azi

Scriitorul și fostul parlamentar Varujan Vosganian și-a exprimat îngrijorarea cu privire la natalitatea din România, în contextul în care, în ultimii 63 de ani, la noi în țară s-au făcut 22,5 milioane de avorturi.

„M-am născut în anul 1958. Deși a avut o sarcină dificilă, mama a refuzat să facă avort. Nu la fel s-a întâmplat în România, de atunci încoace, în alte 22,5 milioane de cazuri. Numărul copiilor nenăscuți din 1958 până în prezent este mai mare decât populația stabilă de azi.

În România anului 2020 s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii nouăzeci de ani. Din trei prunculeți, doar doi devin prunci, ajungând să vadă lumina zilei, cel de-al treilea se reîntoarce, nenăscut, în întuneric.

Nu militez pentru interzicerea avorturilor. Dar mă rog ca un număr cât mai mare de femei să aibă tăria pe care a avut-o Elisabeta, mama mea”, a scris, pe Facebook, scriitorul Varujan Vosganian.

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, luni, în anul 2020, numărul născuţilor-vii înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178.630 copii, cel mai mic număr de născuţi-vii din 1930 până în prezent, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Scriitorul Varujan Vosganian: Numărul copiilor nenăscuți din 1958 până în prezent este mai mare decât populația stabilă de azi”

Comentariile sunt închise.