Campanie pro-life în Polonia: „Fiecare viață este un miracol”

În Polonia, a fost lansată o campanie pro-viață, în cadrul căreia sunt spuse poveștile unor copii minunați, născuți- în multe cazuri- după ce medicii au sfătuit mamele să ia în considerare avortul.

Vrem să transformăm inimile și conștiințele femeilor și bărbaților polonezi, arătând că fiecare om merită dreptul la viață, au spus inițiatorii campaniei „Fiecare viață este un miracol”, lansată de Fundația Proelio Group, a anunțat catholica.ro.

„Implementăm campania Fundației Proelio Group pentru a arăta că viața fiecărei ființe umane are un sens, că oamenii nu pot fi uciși înainte de naștere din cauza unei boli sau a unui posibil handicap. În această campanie, prezentăm istoriile unor anumite persoane, care riscau să fie ucise înainte de naștere și totuși sunt în viață”, a spus fondatoarea fundației,  Magdalena Korzekwa-Kaliszuk.

Campania prezintă peste 80 de istorii personale, printre care cazul unui băiat numit Nathan.

Mamei sale i s-a spus că se va naște fără brațe după o ecografie în luna a opta de sarcină. „Nu am primit nici un sprijin psihologic în acel moment”, a scris ea. „Am fost devastată. Medicul meu a declarat: ‘Este păcat că nu ați aflat mai devreme despre acest defect, deoarece am fi putut întrerupe sarcina, dar acum este prea târziu. Trebuie să nașteți’.” Nathan a trecut prin multiple operații chirurgicale după ce s-a născut.

„Acum fiul nostru are patru ani și jumătate și se descurcă minunat”, a spus mama sa. „Mâinile lui pot prinde obiecte, se joacă folosind atât picioarele, cât și mâinile, și merge înainte fără frică. Zâmbește 98% din viața sa și aduce multă bucurie familiei noastre. Sunt mândru că am un astfel de războinic.” A continuat: „Oameni ca Nathan sunt în minoritate și aceasta îi face speciali. Fiul nostru are mâini mici, dar, așa cum spune despre el, are o inimă mare. Astfel de copii au și ei dreptul de a trăi.”

Potrivit sursei citate, campania a fost lansată ca urmare a deciziei referitoare la avort luată de Curtea constituțională a Poloniei, anume că avortul pentru anomalii fetale este neconstituțional.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost