Cîțu, om mărunt

Ieri s-a dezbătut și votat în Parlament moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Așa cum era previzibil, moțiunea n-a trecut. Dar nu despre asta vreau vorbesc, ci despre caracterul premierului României.

În lumea asta există două feluri de oameni, unii care se nasc lideri și alții care se nasc servitori. Părerea mea e că Florin Cîțu face parte din a doua categorie. Asta s-a văzut cel mai clar în martie 2020 când a renunțat la nominalizarea la funcția de premier chiar în ziua în care era programat votul de investire declarând că el e om de partid:

Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Preşedintelui României.

Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid şi înţeleg să fiu alături de partid şi de Preşedintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Preşedintele partidului trebuie să fie şi Prim-Ministru.

De fapt s-a retras pentru că altfel ar fi fost confirmat și s-ar fi dat peste cap planurile celor ce-l controlau. Practic el a fost omul de sacrificiu. Cred că știți cum se procedează când cei ce dețin puterea caută o paiață care să poată fi controlată și o împing în față gâdilându-i orgoliul. Caută pe cineva care poate fi periat un pic, lăudat și făcut să se creadă omul providențial. Toate aceste lucruri țin doar la un om slab, un executant. În martie 2020 în acest rol s-a aflat Florin Cîțu.

De atunci a trecut ceva timp, au avut loc alegeri în decembrie 2020 și Cîțu a ajuns premier. Doar că omul a rămas același și asta se vede. A ajuns lider, dar nu are stofă de lider. Și pentru a-și masca slăbiciunile a devenit agresiv și vulgar în exprimare. El crede că asta înseamnă să fi puternic. Probabil că nu știe că atitudinea asta confirmă exact ce vrea să ascundă, și anume că este un om slab.

Pentru că exact așa acționează oamenii slabi, complexați. Odată ajunși într-o funcție, toți cei ce nu se conformează trebuie anihilați. În cazul lui Cîțu toți cei ce nu-s cu el sunt comuniști, toți sunt vânduți Rusiei, iar el e salvatorul națiunii. Chiar ar fi indicat să-i vizitați contul de Facebook și să-i citiți postările. Toate agresive, toate triumfaliste, toate bombastice, toate dintr-o Românie paralelă care are prea puțin de a face cu România reală.

Exact ca pe vremea lui Ceaușescu, alt individ ajuns accidental să conducă România. Și Ceaușescu se credea salvatorul națiunii, și el trăia într-o lume paralelă, și pe vremea lui erau pline gazetele de raportări triumfaliste iar toți cei care erau împotriva lui erau dușmani ai poporului. Singura diferență era că pe vremea aia aceștia erau vânduți Occidentului, nu Rusiei așa cum e în prezent.

Poza de mai sus mi se pare sugestivă. Un graffiti pe un perete cu „Cîțu salvează economia”. Exact ca pe vremea lui Ceaușescu când toate zidurile erau pline cu afișe cu poza tovarășului alături de sloganuri mobilizatoare. Și exact ca atunci, și acum se potrivește zicala „Operația a reușit, pacientul a murit”. Așa și Cîțu. El salvează economia, românii sunt pe cont propriu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Cîțu, om mărunt”

  1. Corect , si la lideri si la servitori , cu o remarca simpla , unii se nasc liberi si liberi doresc sa ramana ,nici la ” lideri ” nici la ” servitori ” , oare nu este mai simplu sa alegem omul liber si nu extremele , poate maine vor fii alti politicieni , altfel , daca nu vom avea mereu un surogat de politica , intre ” liderii nostrii autohtonii cu imagine de lider , fiindca tot servitor ramane si servitorii pe fata , macar astia nu isi propun ” lideratul ” , sunt cum le cere ” jupanul „.

  2. Am ajuns să fim conduși de lingăi precum Claun Johannis și Câțu + Uniunea Sodomizați România…

Comentariile sunt închise.