Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în educația copiilor

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat în termeni duri declarația vicepremierului Dan Barna, care a etichetat părinții ca fiind medievali, în cazul în care se opun educației sexuale în școli.

După modelul șefului și mentorului său ideologic de la Cotroceni, acest politician i-a etichetat pe părinți, între altele, ca avînd „himere medievale” și că aceștia nu ar fi, vezi Doamne!, „conectați la agenda publică”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

„Reacția, pe cît de obraznică, pe atît de ideologizată, a respectivului politician a venit în contextul unor tensiuni provocate de insistența unei minorități agresiv progresiste, susținute de președintele Iohannis, ca elevilor începînd din clasa a cincea să le fie predate cursuri de educație sexuală, iar implicarea părinților să fie opțională.

Mai exact, este vorba despre o propunere legislativă de modificare a legii 272 din 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a cărei formă transmisă la promulgare a întîmpinat rezistența îndîrjită a Cotroceniului.

Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în procesul educativ, drept, de altfel, consacrat de Constituție, și distorsionează îndatorirea și responsabilitatea care le revine acestora. Dreptul de decizie al părinților este subsumat libertății de conștiință, la rîndul său garantată de Constituție.

Propunerea legislativă, asupra căreia șeful statului a depus sesizare de neconstituționalitate – sesizare respinsă de CCR – și pentru care a cerut reexaminarea pentru a corespunde agendei progresiste, va fi supusă în scurt timp dezbaterii și votului în Senat. Poziția AUR este fermă și o vom susține ca atare”, a scris, pe Facebook, liderul AUR.

Reamintim că vicepremierul Dan Barna (USR PLUS) a declarat, luni, că legea care prevede ca educația sexuală în școli să se facă doar cu acordul părinților este una medieval, după cum a relatat RostOnline.

E de neacceptat ca exact acei copii care sunt cei mai vulnerabili să nu poată participa pentru că părinții lor nu sunt conectați la agenda publică, a declarat vicepremierul Barna, luni, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Biroului Național USR PLUS.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în educația copiilor”

  1. Care părinți? Aceștia sunt FOARTE OCUPAȚI cu FĂCUTUL BANILOR. Nu îi interesează decât să le ofere CELE MATERIALE copiilor. Educația morală, culturală și spirituală cam lipsesc. De aceea mulți părinți au impresia că statul și instituțiile lui sunt mai abilitate să le facă educație copiilor lor.

Comentariile sunt închise.