ULTIMA ORĂ! Senatorii au votat împotriva educației sexuale în școli

Senatorii au votat, marți, în favoarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului în varianta trimisă anul trecut spre promulgare președintelui Iohannis, anume cu termenul de „educație sexuală” înlocuit cu sintagma „educație sanitară” și cu participarea elevilor condiționată de acordul scris al părinților.

Senatorii au decis să mențină legea în varianta transmisă inițial la promulgare, cu 68 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 21 de abțineri.

Reamintim că președintele Iohannis a avu mai multe încercări- toate supuse eșecului- pentru a respinge această lege în varianta care să impună obligativitatea acordului părinților pentru participarea elevilor la cursurile de educație sanitară.

Initial, Iohannis a contestat legea la Curtea Constituțională, însă judecătorii au decis că legea este constituțională.

Ulterior, în toamna anului trecut, Iohannis a retrimis legea spre reexaminare Parlamentului. Istoricul acestei legi este disponibil aici.

După votul de marți din Senat, urmează votul din Camera Deputaților.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „ULTIMA ORĂ! Senatorii au votat împotriva educației sexuale în școli”

Comentariile sunt închise.