Bărbat cu afecțiuni psihice, condamnat la închisoare, pentru că a plecat dintr-un container covid din Buzău. Tânărul nu era infectat

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, cu probleme psihice, este primul român condamnat la închisoare cu executare, după ce a plecat din spital înainte să primească rezultatul testului de covid, anunță SpotMedia.

Potrivit sursei citate, Judecătoria Buzău l-a condamnat, în 10 decembrie 2020, pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Apelul făcut de el a fost respins, astfel că acesta va trebui să meargă la închisoare, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Ca o ironie a sorții, s-a dovedit că el nici măcar nu era infectat cu noul coronavirus. De altfel, bărbatul a declarat că a fugit din spital tocmai pentru a nu lua virusul de acolo.

În aprilie 2020, bărbatul de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru covid.

La o zi de la internare, bărbatul a fugit, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus, el fiind prins ulterior de către poliţiştii de la TF, în timp ce se îndrepta spre casă. Bărbatul a fost reinternat.

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu coronavirus, el având TBC.

Bărbatul de 36 de ani are handicap psihic şi a fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat, scrie sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost