Chișinău/ Principalele așteptări ale votanților unioniști

Alegerile parlamentare din 11 iulie i-au asigurat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, majoritatea în Parlamentul de la Chișinău.

Acest rezultat a fost obținut și cu sprijinul electoratului unionist de peste Prut, explică liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Victoria netă repurtată de partidul prezidențial, cu sprijinul masiv al electoratului unionist, motivat geopolitic și geocultural, oferă ocazia unică pentru desprinderea Republicii Moldova de sfera de influență și control a Moscovei, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, principalele așteptări ale votanților unioniști sunt următoarele:

1.Retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). În acest sens, de îndată ce noul Parlament va fi constituit, atît majoritatea parlamentară, cît și președintele Maia Sandu, care dispune de dreptul de inițiativă legislativă, pot iniția oficial procedurile de denunțare a Acordului de constituire a CSI și retragerea Republicii Moldova din toate structurile imperiale de substituție. Ca semnatară a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova nu mai poate rămîne în CSI.
2.Demararea procedurii de modificare a articolului 13 din Constituția Republicii Moldova în sensul introducerii sintagmei ”limba română” în locul sintagmei actuale ”limba moldovenească”, în acord cu Declarația de Independență a Republicii Moldova din 27 august 1991 și Hotărîrea Curții Constituționale nr. 36 din 5 decembrie 2013.
3. Retragerea acordului guvernamental pentru funcționarea la Chișinău a reprezentanței concernului rus de stat Sputnik (fosta Vocea Rusiei și RIA Novosti), care desfășoară o activitate intensă de propagandă și dezinformare în întreg spațiul românesc și reprezintă un element de amenințare hibridă venită dinspre Rusia la frontiera de răsărit a Uniunii Europene și a NATO în condițiile schimbării dramatice a mediului de securitate regională.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Chișinău/ Principalele așteptări ale votanților unioniști”

  1. Să fim cu mare băgare de seamă ca nu cumva sub pretextul îndepărtării de Rusia și a apropierii de Vest /Europa, moldovenilor de peste Prut să le fie inoculat calul troian al ideologiei neo-marxiste iar Republica Moldova să fie silită și ea, așa cum și noi am fost siliți să acceptăm ”toleranța” și ”diversitatea” și ”drepturile” unor ”minorități” de deviați sexual și perverși și aderarea la ”valori” europene precum sodomia, ”genuri” fluide, ”toleranță” și alte mizerii.
    Se vede treaba că românii nu s-au săturat de comunism și de marxism, de vreme ce au votat cu Uniunea Sodomizați România. Oare moldovenii care au stat sub jugul bolșevic rusesc vor fi la fel de naivi ca românii care chipurile s-au eliberat de comunism în 1990?

Comentariile sunt închise.